Påsk

Nu är det dags för påsk! Och april! Blir det vår nu då kanske..?

Idag har jag flängt runt och fått en massa gjort minsann. Köpt p-biljetter hos hyresvärden, vaxat mustaschen, handlat allt påskgodis och påskpresenter, förstört mina dyra mammajeans med flit så de kanske ska passa, bakat en blåbärspaj, laddat påskäggen... och en massa annat som är kvar att göra. Just nu är prio ett att ta hand om lite disk och laga mat. Ska på amningskurs i kväll! Det ska bli intressant, inte minst att få veta hur man lägger upp en amningskurs för oss som ännu är gravida i vecka 20-24...

Och i morgon ska det åkas båt, så vi måste hinna packa ikväll efter kursen. Och kl 21 är det premiär för nya avsnitt av "Leila bakar". Och hon är ju min stora idol i köket så det kan jag ju bara inte missa!

Jag lär nog inte hinna blogga mer förrän nästa vecka så: Glad påsk! Hoppas alla får en riktigt fin påsk - förhoppningsvis med lite sol på nosen :)

Litet länktips

http://kroppsbild.wordpress.com/

och Ricky Martin har äntligen klättrat ur garderoben. Var inte det på tiden så säg ;)

Äventyr en måndagkväll

Då har man testat att åka till akuten då. Det hade jag aldrig gjort förut. Det var inte ett dugg skoj visade det sig.

Igår morse hade jag ont i magen, som en gräslig mensvärk. Jag trodde att det berodde på att jag hade på mig mina mammajeans med en lite hård söm i linningen. Men när hela dagen gått och jag bytt till mjukisar för länge sen så hade jag så ont att jag mådde illa. Jag hämtade Fredrik på jobbet och hade vrålont, så jag ringde sjukvårdsrådgivningen, som sa att jag skulle ringa förlossningen som sa att jag skulle till akuten. Så vi åkte väl dit då.

Väl där (efter närmare en timmes väntan på att få anmäla oss i receptionen och sen väntetiden i väntrummet) blev jag grundligt undersökt av en jättetrevlig tjej med enorma glasögon. Hon klämde, kände, tittade med ultraljud (lilltjejen var kvar, låg där å sprattlade för sig själv), tog blodprov (krävdes två pers för att klämma ur mig blod minsann - i handleden denna gång...) och konstaterade till slut att det nog var foglossning. Tanken hade ju slagit mig också, men jag trodde inte att det skulle kännas i magen. Mer rygg och höfter liksom. Tydligen finns det en massa ligament i magen också, och det kändes alldeles utmärkt tydligt när hon klämde på dem.  Anledningen till att de kollade så noga ändå var att jag hade lite feber när vi skrevs in (va? feber? jag?) så jag är väl lite förkyld då. Fick strikta order om att komma tillbaka morgonen efter om jag ännu hade ont eller hade högre feber. Men i morse var magontet borta och ersatt med en redig huvudvärk så nu tolkar jag mig själv som lite förkyld i stället. Ingen fara på taket alltså :)

Men guuuuud vad mycket väntetid de har på akuten! Jag hade väl hört talas om det, men inte tänkt så mycket på saken. Vi räknade efter igår när vi kommit hem. Av de tre timmar vi var där var 2½ timme ren väntetid. Men det räknas tydligen som en ganska snabb expediering...

Lördag kväll kl 20.30

Nu så. Har laddat med hundrafemtielva ljus, och har fixat allt som ska göras på datorn. Mobilerna är laddade och klara. Så snart blir det elfritt en timme. Vilket i vårt fall innebär resten av kvällen - finns ju ingen anledning att blåsa ut alla fina ljus och tända lamporna igen bara för att det gått en timme... det enda som kommer vara på är TV:n, vill ju se körslaget!

Så nu stängs datorn av. Ha en mysig kväll!

Another day in paradise

Idag är det segt! Stor överraskning där va? Men lite segare än det varit i veckan är det allt. Känns fortfarande som jag sover. Det töar i alla fall ute, det är alltid positivt. Och tre nätter i rad nu har jag sluppit gå upp på toa. Det har visserligen varit flera mil till toan när jag väl vaknat på morgnarna, men ändå :) Och idag går jag in i vecka 22!

Igår var jag en sväng på stan med Lela. Jag köpte väldigt viktiga saker - ny slickepott med roliga mönster på, fyrkantiga muffinsformar, och tre söta bebisplagg. Åhléns har galet fina bebiskläder! Gick med i barnklubben, så fick jag 10% rabatt på alla barnartiklar. Inte dumt alls! Ett par knallgula pluschbyxor, en lila/vitrandig body med texten "my precious! på, och en vit/rosa body med hela ryggen och ärmarna täckta med godis.

På kvällen tog vi en tur till garnbutiken i Grycksbo, jag, Lela, Annika och Maria. Hon stänger snart, slutspurt på rean! Kom hem med en hel kasse lyxiga garner, och har idag börjat på en liten kofta med luva i blå/grönmelerat garn. Lärt mig mosstickning minsann. Inte svårt, men något helt nytt för mig.

Ikväll blir det Tupperwarekalas hos Annika, final i Let´s dance, och kanske lite ostbågar.

(Jag låter ju som en pensionär! Garnbutiker, mosstickning och tupperware... håhåjaja...)

Fler nya lärdomar

Just hemkommen från besök nr 2 på mvc så måste jag säga att det känns ganska bra. Jag har kanonbra järnvärden och en rejält tilltagen järndepå, superbra blodvärden och blodtryck, inga av sjukdomarna jag testades för sist (rubella, HIV, Hepatit osv), en livmoder stor som en treans fotboll, och inne i den finns ett litet hjärta som tick tick tickar i en hastighet av ungefär 150 slag i minuten.

Jag blir alltid lite förvånad över att jag är så pass "frisk". Jag sitter nog lite fast i ett sorts överviktstänk - man ska ju vara lite allmänt krasslig när man har så pass många extrakilon som jag har (även utan bebis i magen). Jag måtte ha en himla bra grundhälsa helt enkelt. Känns sååå skönt!

Sen frågade jag om det där jag hört om att hela BB ska rivas till sommaren och flyttas till baracker. Jo, det stämmer, men inte riktigt som man tänker sig. BB idag är smällvarmt och dåligt ventilerat, speciellt gräsligt på sommaren då solen ligger rakt på hela byggnaden. Så enligt min barnmorska bör jag glädjas åt att få föda i de nya modulerna som redan nu finns på plats. Inte baracker - utan 3- och 4-vånings moduler med all tänkbar utrustning. Inklusive bra ventilation. Så då kändes det bättre!

Och så har jag anmält mig till en specialkurs i amning. En dam som jobbar på amningshjälpen och sitter med i amningsstyrelsen vill starta grupper för amning (för blivande förstagångsföräldrar) som startar redan i vecka 20-24. Jag blev erbjuden att få gå pilotkursen (vi alltså, Fredrik ska med) tillsammans med bara två andra par. Kanonbra läge att tacka ja tyckte jag. Här ska ammas och all hjälp och info är av godo!

Och så bjuder vi på en bild på senaste cupcakekonsterna i köket, blåbärcitroncupcakes med citronfrosting:






Småttigt

Nu är fina linnetröjan klar! Blev ju hur söt som helst! Kan kanske ha blivit lite trång i halsen, men knapparna går att öppna i alla fall. Gamla fina knappar från farmors knapplåda. Nu ska den bara tvättas och formas lite. Mönster finns i "Sticka till babyn" av Nina Sagulin. Himla fin bok! Jättebra beskrivningar, lätt att begripa även för en som inte stickat så mycket förut.

Så nu stickar jag en liten omlottkofta till unga fröken istället. Den blir ljusgrå, med nån fin färg på den virkade kanten. Blir lite trist färg kanske, men jag tror den blir fin tillsammans med ett par färgglada byxor. Och i ugnen står en banansockerkaka! Älsklingen ska få gott till kaffet, för han var så duktig hos tandläkaren idag!




Stressmoment undanstökat!

Jag har beställt en barnvagn! En riktigt fin duovagn, i en modell som jag kikat på sen vi började fundera på att försöka få barn! Och billig var den (förhållandevis), eftersom det är förra årets modell som reas ut - i Trollhättan av alla ställen. Men de skickar fraktfritt om man beställer ett tillbehörspaket, så det gjorde vi ju :) Brio Happy heter vagnen, och den gör mig glad i alla fall. Fredrik är också nöjd ska tilläggas. Inget ensambeslut av mig! Vi har suttit hela veckan och letat vagnar och funderat fram och tillbaka, och hittade denna igår kväll. Enligt uppgift ska den nu dyka upp inom fem arbetsdagar, sen har vi fyra månader på oss att övningsköra den här hemma. Nu ska jag se klart på Pretty Woman. Kanske fira att ett stressmoment är ur världen med en bit choklad..?



Kroppsliga funderingar

Min kropp är inte längre min egen och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Självklart delar jag gärna med mig av mat och husrum till vår lilla sprattelfia, men allt annat? Måste man verkligen binda så mycket vatten i kroppen att man känner sig och ser ut som en strandad valross? Va? Och måste brösten bli så konstiga? Jag konstaterade igår att de inte alls var min typ av bröst längre. Fel färg, fel form och fel storlek. Och dessutom ömmar de mest hela tiden.

Och kan någon förklara för mig varför mina blonda fjun på underarmarna har bestämt sig för att bli svarta och börja växa hejvilt åt alla håll???

Håhåjaja... jag får väl gå å ta ett äpple istället.

Stolt moster (för 5:e gången)

                               


Nu äntligen behagade hon titta ut! Syrrans lilla Nora kom till världen kl 8.18 i morse, 50 cm lång och 3820 g tung (lätt?). Bredvid mamma Lena och lila Nora ser man en nybliven storasyster som ser ganska nöjd ut! Ha överseende med bildkvaliteten, jag är ju drygt 30 mil därifrån så det blir mms-bilder. Skulle bra gärna vara där och gratta och kramas lite!


Sömnlöst

Då var det dags att få sömnproblem igen då. Inte för att jag sovit så mycket de senaste månaderna, jag blir ju kissnödig en gång i kvarten känns det som... Men i natt har jag legat vaken. Kunde inte somna alls, fick gå upp å ta en macka till slut - hann bli vrålhungrig framåt midnatt. Så där satt jag i köket med en macka och zappade på TV:n. Lyckades somna framåt 2 tror jag. Vid 4.30 var det så kisspaus igen. Sen kunde jag inte somna om. Har ingen aning om när jag lyckades, men jag var inte pigg när Fredrik pussade mig och gick till jobbet vid 7.30. Ca 50 minuter senare ringde nån (och la på lagom jag hann fram så klart) och sen var jag vaken. Är vaken nu också, men det är bra seeeeegt...

Ska ta och försäkra sprattelfia och mig själv tror jag. Sen ska jag å Annika dona med monster Annas lampskärmar och så ska jag få lite hjälp att tvätta (vågar inte släpa de tunga tvättkassarna till tvättstugan själv).

Tadaaaa! :)


Vi har varit på ultraljud! Så här på kvinnodagen :) Och där fanns en hel person i min mage! Alla delar fanns där (armar, ben, ryggrad, revben, pyttesmå fossingar och händer, ett huvud komplett med hjärna och lillhjärna och ett litet tickande hjärta med alla kamrar och vener i). Och det var alldeles rörligt! Det vinkades och sparkades och snurrades där inne. Nånstans på vägen lyckades jag andas ut också. Det har varit mycket oro inför - tänk om inte allt finns där? Eller om det inte finns nån alls där? I tre nätter har jag drömt att vi missat tiden (av allt man kan oroa sig för). Så otroligt skönt att ha fått se att allt stod rätt till! Och så fick vi beräknat datum lite framflyttat, precis som jag misstänkte eftersom jag har så långa menscykler. Så den 6:e augusti ser det ut som.

Så på vägen hem åkte jag med Fredrik till jobbet och visade bilder och firade med lite bulle. Sen tog jag bilen hem å köpte en babypyjamas. Bara för att jag kunde!

Jo förresten - pyjamas är vit med rosa stjärnor. För det är visst en liten tjej som ligger därinne och vinkar!


I röjartagen

 

Idag har det röjts här hemma! Operation "ut med allt onödigt skit" har inletts, med bara enstaka avbrott för blodtrycksfall och illamående. Och så för mat då. Har rensat bort alla glas vi aldrig använder, gamla borddukar, handdukar, böcker. Har sorterat ut alla tyger och gardiner som jag inte sytt nåt i de senaste fem åren och ska skicka dem till förrådet. Har slängt all dynga som samlade damm i nån sorts optimistisk presentlåda (saker man kanske kan ge bort nån dag alltså).

Kvar att rensa är nu fruktans boning: arbetsrummet. Där finns det grejer... Bland annat en skrivbordsstol som plötsligt har blivit för liten. Den är en skålad modell i hårdplast, där jag numera sitter på kanterna. Inte alls skönt. Tur att vi inte planerar att flyga nånstans för jag hade nog fått betala för två säten.

Positivt är att det töar lite! Snart kanske man kan få älsklingen till att gå ut med våra fyra papperskassar med pappersåtervinning...

På bilden: det förhatliga arbetsrummet. Därinne ska det föreställa bli barnrum OCH arbetsrum. Suuuuck...





Nya alster

Nu har jag fått klart mitt första stickade alster till bebis! En liten klassisk babyhjälm. Fast jag tror inte den blev så liten att den passar nyfödd, men den lär väl passa förr eller senare. Mönster fanns i Nina Sagulins bok "Sticka till babyn".



                         


RSS 2.0