Händelserika tider

Idag fyller Doris 6 månader! Bra mycket större har hon blivit, men exakt hur mycket får jag återkomma med efter nästa mätning och vägning på torsdag. Skulle tro att hon vuxit ca 20 cm och mer än dubblat sin vikt sen hon föddes. Inte illa på bara 6 månader... Firar med en liten bild på fröken när hon var alldeles ny!



                       


Och så har Nilla & Zeus sin bebis på väg ut nu! Äntligen händer det saker! Nilla blev igångsatt i morse, och nu verkar det ha kommit igång också! Vi håller tummarna och har laddat för nattvak vid telefonen här hemma.

Och sist, men definitivt inte minst, så har Fredriks lillebror fått öppen hjärnkirurgi idag för att laga svaga blodkärl. Han har kommit ut och allt verkar har gått bra, men mer vet inte för tillfället.

Sammanlagt så är det mycket på g idag! Och allt är lite spännande att hålla sig uppdaterad om - om än av vilt skilda orsaker.  


 

 

 

 

 

 

 

 


Babysim

 





Idag var det premiär för babysim! Vi fick "kursen" i present när Dorisen föddes, och har sparat på den tills nu. Vi tänkte att den kunde passa som lite extramys efter jul när det alltid är så himla mörkt och trist. Och det var minsann en riktigt hit! Doris skrattade och tjöt sitt värsta lyckotjut (det där som spräcker glas) och plaskade som en tok. Fredrik badade med henne, jag tycker lite att de behöver en "egen grej" eftersom de får mycket mindre tid tillsammans än vad jag och Doris får. Och som sagt, en klar succé! Utom möjligen att Dorisens entusiasm skrämde slag på en annan bebis så han började gråta...


 


Solig sömnbrist

Hujedamej sånt barn man har! Här är hon rekordduktig och börjar sova hela nätter bara 4 månader gammal, för att sedan göra en helomvänding och vara klarvaken kl 2-3 på morgonen. Hon är inte alls arg eller ledsen, bara pigg som en lärka och nästan omöjlig att få att sova. Försöker man få henne att somna så blir hon skitarg... håhåjaja... både mamma och pappa Sjöberg är helt slut för tillfället. Tur att det är soligt så man i alla fall har lite draghjälp med livslusten där :P

I övrigt är det lugnt. Dagarna rullar förbi på nåt vis, och jag jängtar efter våren så jag nästan blir knäpp! Speciellt nu när det är isgator överallt. På fredag ska vi förresten börja på babysim - det tänker jag mig ska bli helkul! Och så ser vi så klart fram emot ankomsten av Nillas & Zeus bebis! När som helst nu!




Vår dotter matvraket

Det har visat sig att vår Doris är glad i mat... hon hade bara tålamod med smakportioner en knapp vecka, sen hade jag gjort mat i iskuber. Först fick hon en till lunch, men hon verkade klart intresserad av mer så hon fick två som liksom bara försvann. Och sen köpte jag små matburkar att frysa in i, ungefär stora som två iskuber. I ett par dagar var det väl lagom med en, sen gjorde hon klart att det skulle vara mer. Dagen efter drog hon i sig två såna burkar. Och snabbt ska det gå! Jäklar så hon vrålar om det inte konstant är mat på väg in i munnen, och jag har inte hittat nånting hon vägrar äta än. Ska bli intressant framöver när det blir mat med mer bitar och lite kött/fisk/fågel. Nu är det ju släta grönsaks- och fruktpuréer.

Ikväll gjorde jag potatis-, blomkål- och majspuré med smör och spiskummin. Hon kände lukten av maten och började gasta som en galning. Vi trodde att hon bara var trött, hon hade just druckit en flaska ersättning. Men hon skulle minsann ha mat - hon åt raskt upp två burkar nykokt puré. Tjosanhejsan vad det går! Men det var kul att se att hon reagerar så tydligt på doften av mat! Och att hon gillar mammas matlagning minsann. Man blir ju lite stolt. Och behöver det nämnas att hon börjar bli lite..eh... fyllig..?









December och flyttdags

2010 är slut! Och vilket år! Ett av de klart mest omvälvande för mig och Fredrik i alla fall - det kom ju en bebis i juli och liksom tog äver hela världen...

December var en lika stressig månad som alltid, trots att jag skalade bort i princip allt jag brukar göra (julgodis, julkakor, lussebullar, julpynt, julgröt varje advent, presentkalendern). Det visade sig att det är svårt att hinna med just nånting när man har en liten tös hemma. Som att blogga. Inte ett ljud sen första advent - jag har inte hunnit.  Den tid jag haft gick åt till att sticka på Tillies julklappsfilt (som verkade vara en riktig hit) och till att halvsova på soffan.

Julen i bilder:



Vi klädde om soffan en adventshelg. Ljusblått visade sig vara ofördelaktigt med bebis. Och överhuvudtaget.



Doris började äta lite mat. Här serverar pappa gröt, men numera äter hon frukt- och grönsakspuréer, och det med stort intresse och nöje. Har hittills inte hittat nåt hon inte gillar!



Julen firades på Rindö med familjen Edholm. Det var en väldigt mysig jul med knäck, gröt, julstrumpor och klappar. Doris var fin i sin julklänning och verkade trivas mest hela dagen. här är hon dock lite trött. Juödagen var vi hos hennes farmor å farfar på söder, och på annandagen var vi hos morfar å Annika i Sigtuna. Sen åkte vi hem med en rejält förkyld Doris. Så i mellandagarna klarade vi av första sjukveckan med en bebis! Gick ganska bra, dålig sömn så klart men hon var på gott humör på dagarna.



Alla barnen Edholm och liten Doris på annandagen.


Och så årets första nyhet:
Vi ska flytta! har just varit och skrivit kontrakt på en fyra i etage uppe i området "Lustigknopp" här i Falun. Flyttdatumet blir första mars! Ska bli jätteskönt att äntligen lämna Bojsen och min gamla studentlägenhet, och att få ett rum till! Och ett barnvagnsförråd på bottenvåningen så jag slipper släpa vagn i trappor framöver. Summan av detta är nåt i stil med "TJOHOOOOO!"







 


RSS 2.0