Kesolasagne

Det verkar som det enda jag skriver här nu för tiden (och väldigt sällan) är recept. Och dessutom recept på mat..? Vet inte riktigt hur det gick till... men här kommer ett till gott recept: Kesolasagne. Vegetarisk, nyttig, och allmänt trevlig! Receptet kommer från Olga Rönnberg, jag har fått det - tillsammans med en massa andra spännande recept - på PTonline som jag skaffat mig...
 
Kesolasagne
4-6 portioner
 
1 burk krossade tomater (400g)
300 g broccoli (fryst går bra, men tinas först!)
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1 gul lök
1 stor burk keso (500g)
2 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
salt & peppar
1,5 dl riven ost 10%
8 lasagneplattor
 
Sätt på ugnen på 225 grader. Sjud färsk broccoli i 5 minuter. Rör ihop tomatkross, grädde, vitlök, kryddor och buljong och koka upp i en kastrull. Lägg sedan i hackad lök och broccolin, låt puttra ett par minuter.
Häll hälften av såsen i botten på en lasagneform. Lägg på 4 plattor. Bred ut drygt hälften av keson på plattorna (keson ska täcka plattorna). Lägg på 4 plattor på keson. Bred ut resten av keson, häll på resten av tomatsåsen. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
 
Det blir 4 rejäla portioner eller 6 lite mindre. Servera gärna med en god sallad!
 

RSS 2.0