Nya upplevelser

Det har hänt nåt i min mage. Den tar plötsligt mer plats, utan att det egentligen syns nån skillnad. Som förra helgen när vi var ute och åt på kvällen. Jag skulle sätta mig på min plats vid långbordet, och gjorde väl den vanliga ögonmåttsbedömningen av utrymmet bakom stolen. "det är lugnt" sa hjärnan. "Bump, duns, bumpelibump" sa det i magen när jag dängde i varenda stol och kant som fanns på vägen. Aaaj liksom. Samma sak hemma, där det finns ca 20 cm utrymme mellan sängen och väggen. Där jag liksom måste upp på toa flera gånger per natt. Det har brukat gå alldeles bra. Nu plötsligt ställer jag mig upp, dunsar in magen i väggen, och dimper ner i sängen igen. Jahopp.

Och idag är det bestämt nån som tycker att mina byxor är för små. Ett fasligt tryck mot linningen emellanåt.

Och jag måste göra en liten kärleksförklaring: jag äääälskar Yoggi Samoa. Och fruktsallad.

Lugn & ro

Äntligen hemma, med absolut inga måsten! Det har varit lite mycket på sista tiden... först en veckas influensa, sen helg i Stockholm, sen en hel vecka med kakbak, möten, ärenden på stan, och helg på Rindö. Såååå skönt att vara hemma! Vi bara njuter av att inte ha nåt att göra i helgen!

Det kommer en bild eller två från helgens kakfest på Rindö, och från den synnerligen snöiga resan dit. Men inte nu, jag är alldeles för lat.

Baka baka liten kaka

Idag har det bakats! Heeeela långa dagen. Hjälper syrran att baka inför hennes 30-årskalas på lördag. Har gjort chokladkakor, jitterbuggare, hallonlängder och nästan klara minibiskvier (ska doppas i choklad också). Sen tog orken slut. Tittade på när Magnus Samuelsson deltog i semmelätartävling istället. Han fick bara i sig 1½ semla på en minut. Blev allt lite besviken. Själv ämnar jag dra i mig en styck chokladsemla senare. Är inte särskilt godissugen just nu, vill mest ha mat, så vi får väl se när det blir semla.

Skönt att vara hemma igen efter helgens övningar i alla fall, under vilka jag bl.a. lärt mig att man ska vara trådsmal även som gravid (inga mammabyxor i min storlek inte!) och att om man äter för mycket kakor och tårta så mår man asdåligt. Var bilsjuk hela vägen hem på söndagen, och helt skräckslagen inför tanken att bli magsjuk igen. Men igår var det bra igen!

Imorgon ska det förhoppningsvis bakas fler kakor. Ska göra kolasnittar, dumlekakor, nötkakor och doppa biskvierna. Av någon anledning säger jag avokado nästan varje gång jag ska säga biskvi. Underlig korskoppling i skallen där...

Lycka i pappersform

Idag damp den ner! Räddningen! Ångestens nemesis, skrattets frälsare! Nya Serieparaden är här! Larson och Get fuzzy i ett! Kan man bli gladare? Jo kanske, men inte just nu. Tjohoooo!

Om ni undrar vad ångesten kom av så var det den lilla detaljen att både Larson! och Get Fuzzy, båda mina favorittidningar, lades ner vid årsskiftet. Kalabalik i mitt lilla huvud. Och inga ledtrådar fick man om vad som skulle ske... Så, dagens tidning kom som en total, och mycket glad, överraskning! Jag gillar verkligen mina serier!

I övrigt så har jag varit på provtagning idag igen, alla de obligatoriska som man ska ta när man blir gravid: blodgruppering, rubella(dvs röda hund), HIV och nåt mer som började på L som jag inte har en aning om vad det är för nåt, och ett rör för frysning i biobanken. Ska bli kul att få veta vad jag har för blodgrupp! Och det är så befriande lätt att lämna blodprov nu när jag är gravid! Ett (1!) stick i handen var allt som krävdes! För fem rör! (Jämför de vanlig fem-sex sticken som brukar krävas för ett rör blod i mitt fall). Gött att va fullpackad med extrablod...

Och i morgon ska jag köpa gravidjeans. Och förhoppningsvis en dito jeanskjol. Försöka vinna såna auktioner på Tradera visade sig vara svårt... gravida kvinnor är tydligen desperata efter kläder...

Äckliga vecka

Från "sköna söndag" till "äckliga vecka". Vi öppnade starkt med en rejäl dos magsjuka i måndags morse, den där roliga sorten som attackerar i båda ändarna. När kvällen äntligen kom var jag helt vimmelkantig av utmattning, och Fredrik lätt paralyserad av bacillskräcken. Han gillar verkligen inte influensa. Blir intressant när vår kommande bebis får sin första magsjuka...

Även om jag fått behålla maten sen måndags eftermiddag så är magen fortfarande helt ur form. Man blir ju konstig i magen även efter bara en dags magsjuka. Sen har jag dessutom fortfarande inte riktigt räknat ut hur den funkar i egenskap av gravidmage, vet inte vad, när, hur eller hur mycket jag ska äta för att må bra riktigt... Och snuvan smet in igen via nån bakdörr när jag nu ändå var helt sänkt och inte bjöd på något som helst motstånd. Håhåjaja...

Sköna söndag

Igår kväll: en av de sämsta melodifestivalerna jag sett. Gillade Salems bidrag, och Ola var väl ok på ett pojkbandsmässigt vis, men annars? Dynga... Det bästa var att följa Annika Lantz på svts:s twitter samtidigt. Och så Dolph! Så härligt amerikanskt för mycket! Han pratar som Buzz Lightyear :)

Idag: mådde bra när jg vaknade! Skippade té till frukost och har inte rapat upp frukosten lika mycket. Fint! Städat och kokat lingonsylt, och tryckt i mig en tablettask tutti frutti. Har också försökt anmäla intresse på lägenheten under oss (vore skönt att slippa trapporna med barnvagnen sen!) men det gick INTE. Kopparstaden krånglar och menar att vi inte svarat på senaste erbjudandet. Finns inget sånt ju! Ska ringa å väsnas i morgon bitti.

Senare idag: Tommy kommer å fikar. Det blir glasswienerbröd från Hedins. Fiiiiiiint det! Å så ska han tvätta bilen på Well Kept. kanske hänger på dit. Kanske stannar hemma å virkar på Noras babyfilt. Men ikväll ska det rullas köttbullar! Lyxmiddag på g: köttbullar med sås å potatis å lingonsylt. Det ser vi fram emot!

guldfisk

nu har det gått ett par dagar igen då. Och nya konstigheter eller dilemman med att vara gravid dyker ständigt upp - som att det är besvärligt att sitta på Wayne´s på stickcafé ett par timmar på kvällen. Varför? Jo för att på kvällarna behöver jag fisa och det kan man ju inte bland en massa folk! Så jag kommer hem med grymt magknip. Håhåjaja...

Och igår stod jag på stan å väntade på bussen hem. Då inträffade följande sms-konversation:

från: Sara
till: Lena
"Tidiga sparkar - känns det nåt som små bubblor som liksom killas i magen?"

från:Lena
till: Sara
"Ja :-)"

från: Sara
till: Lena
"Coolt :-D"

Och det var ju ganska coolt! Satt å fånflinade hela vägen hem på bussen sen. Mindre kul är det att jag redan är så stor.. alla envisas med att det nog är tvillingar och på det örat vill jag INTE lyssna! Hualigen...

Pengar!!!

Jag har fått pengar! Pengar, pengar, pengar! Nej jag är inte rik, men blir liksom alldeles särskilt fattig om man inte ens får sitt aktivitetsstöd... Nu vet jag att det går att vara gravidsjukskriven och ändå få pengar, de ska bara se till att man svettas ordentligt innan de låter en veta besked. Å så fick jag ett jättekryptiskt brev till - det står att de beviljat mig sjukpenning för hela perioden, vilket innebär att de nu måste ompröva beslutet..? Va? Jag har ju fått pengarna insatta? Eller? Va? Jag fattar inte..?

Å idag var jag i skolan, där jag chockade en av deltagarna genom att ha 6 månaders graviditet kvar. Hon bara stirrade omväxlande på mig å på min synnerligen putande mage och sa "men?men?men?" Föga intelligent, men så är det. Jag har svällt upp som en ballong å är bra mycket mer synlig än man ska vara efter 15 veckor enligt böckerna. Men min barnmorska sa att det kan bli så, det beror på hur tarmarna flyttas undan, hur mycket vätska man binder osv. Sen hjälper det väl knappast att jag var rund å go redan innan.

På lunchen bjöd Annika på glasswienerbröd. Det var GOTT! Tack för fikat ;)

(å tack för tipset om Åhlens oh du anonyme tipsare ;))

Sockerchock

Så har man då blivit glukosbelastad. Och belastad blev man onekligen.... huuuuuu... mår fortfarande illa. Först fasta i 10 timmar, sen börja morgonen (07.45) med att dra i sig två glas sockerlösning. Nog för att jag gillar sött, men detta var så tårna krullade sig. Tänk er att dricka två glas flytande godisgrodor med en hint av citron. Tänk er sen att ni inte får dricka nåt efteråt för att få bort smaken. På två timmar. Sticken i fingrarna som hörde till var en baggis... Återstår att se om det fanns nån diabetes eller inte.

Men det var lite kul att det var Johanna som kom å hämtade mig i väntrummet. Hon har inte jobbat på provtagningen på 5 år, men lagom hon hamnade där igen så skulle jag belastas.

Väl hemma igen möttes jag av posthögen, där det bl.a. fanns ett litet brev till mig med en kallelse till ultraljud. Det ska bli riktigt kul! Får vänta ett tag till, men nu har jag ett datum att se fram emot: 8/3 kl 08.00. En annan rolig sak som fanns hemma var barbapapamössan jag hittade på Ica Maxi i helgen. Den är så sööööt! Älskar barbapapa och har äntligen en anledning att skaffa hem lite. Ska försöka hitta böckerna också.




RSS 2.0