suuuuuuck...

Snuvig. Jättesnuvig. Och astrött. Var uppe en timme i morse, mellan 03.30 och 04.30. Kunde inte sova av allt snorande. Föll till slut till föga och tog en halv dos nässpray. Sen sov jag som en gris. Är helt grötig i huvet idag, och har en konstant retad kräkreflex - yttersta varsamhet iakttages...

Näsblod & mormorsrutor & Annika Lantz

Nu är det officiellt - jag har snutit och sprayat sönder min näsa. Nu har jag börjat blöda rejält näsblod två gånger på mindre än ett dygn. Och förkyld så in i hoppsan är jag, så inte kan jag sluta snyta heller...

Idag har jag varit snörvlig hemma i soffan, tittat på delar av säsong 2 av "förhäxad", och börjat virka en bebisfilt till syrrans snart kommande lilla Nora. Supersöt pastellfärgad mormorsruta. Ska försöka orka göra en till vår bebis sen också.

Å igår kväll började jag läsa Annika Lantz bok "9½ månad", om hennes andra graviditet och mammaledighet. Jag kan inte minnas när jag skrattade så mycket sist. Vet inte om det nånsin har hänt..? Tårarna och snoret bara forsade, hela jag hoppade och frustade av skratt och jag blev alldeles åksjuk (magen är fortfarande orolig, blir inte bättre av allt guppande). Men herregud... vill ni ha kul så läs den!


Och i helgen var lillasyster på besök med sin inte så lilla mage. Herr fotografen förevigade.



Vecka 14

Nu går vi då in i vecka 14, med en vikt på 104 kg. Kan inte fatta att det rusat iväg så snabbt! Lär hålla i mig hårt nu, behöver inte gå upp mer alls enligt barnmorskan. Måste komma igång å röra på mig! Nästa vecka blir det till att börja med gravidvattenyogan! Hittade gravidvattengympa också, men båda kurserna var svindyra så det får bli bara yoga tror jag...

Sen ska man diabetestestas också - man får så mycket roligare om man är överviktig när man blir på smällen! Jag ska alltså få dricka 2,5 dl sockerlösning (uäck!) och sen ligga på en brits i 2,5 timmar medan de tar regelbundna blodprov i fingret (det absolut värsta jag vet!!!) och mäter blodsockerkurvan. Hualigen....

Å så har astman blivit klart sämre. Från att ha tagit bricanyl ca en gång i halvåret om jag varit jättelänge hemma hos nån med katter, behöver jag den nu varje dag. Ska till doktorn nästa vecka och göra nya astmatester (förutom att det ska lämnas blodprover för lite allt möjligt och att mina slemhinnor i näsa å hals ska studeras).

Och jag har fixat barnvagn, babyskydd och spjälsäng. Suveränt med snälla systrar som lånar ut sina dyrgripar (inga billiga grejer här inte!) till oss! Men Fredrik lär inte slappna av förrän jag fixat ett livstidsförråd av blöjor. Tydligen leder blöjor till ruinens brant... Skaffar han textilblöjor så får han klara sig själv för jag lär inte byta en enda blöja då (spännande med nya debattämnen på kvällarna ;)) 

Tisdag

Tror nästan jag mår bra idag. Eller skulle göra i alla fall, om det inte var för den där äckliga konstiga klumpen i halsen. Fattar inte vad den beror på och varför den inte försvinner! Bläää... konstanta kväljningar. Enda gången jag inte känner av den är när jag äter, och det varken kan eller bör jag göra hela tiden.

Igår kväll fick jag hem första bebiskläderna! 7 st supersöta vita kortärmade bodies med veckodagarna på (från H&M). Kunde inte motstå dem, antagligen för att jag själv alltid velat ha trosor med veckodagarna på (kan inte minnas att jag hade några ens när jag var liten). Huvudbry uppstod dock för Fredrik - han såg ett evigt tvättande av bodies framför sig för att alla dagarna alltid skulle vara rena och redo att användas ;)

Å så fick jag min beställda gravidbaddräkt. Så fort jag mår bra så ska jag testa gravidvattenyoga på Grands spa. Tänker mig att det skulle vara helbra att gå på.

Åter till ordningen (igen)

Så har jag då varit frånvarande hur länge som helst igen. Måtte vara en periodare till läggningen... Men jag har en bra ursäkt denna gång. Tycker jag i alla fall.

Jag är gravid. I 12:e veckan nu. Hur kul som helst! Utom illamåendet då. Har mått alldeles överjävligt illa i flera veckor, och verkligen inte orkat med att sitta vid datorn. Har varit sjukskriven sedan 7/12, och är det en vecka till. Hoppas det ska räcka sen, skulle kännas bra att börja jobba igen.

Som en följd av att jag inte varit inne bloggen har jag ju också missat de få kommentarer jag fått. Så - Cathrine: julgranskulorna såldes ganska direkt. Men vill du ha så kan jag alltid göra flera ;)
Och Silvia: jag ska skärpa mig! Och skriva lite om jobbet (om jag får vara kvar, är ju liksom inte direkt drömmen att anställa längre).




RSS 2.0