Hemma igen

Nu så. Hemma igen. Jag har varit på Rindö ett tag (och där är Internet ett enda bök), bland annat för att hjälpa till med fröken Tindras 7-årskalas, hon hade pysselkalas. De målade varsin t-shirt och de gjorde halsband och de kalasade på bästa sortens muffins (mina så klart). Muffinsarna fyllde jag med dumle, geisha och after eight. Inte alls dumma. Tindras tryckte vi i 7 hjärtmönstrade små ljus i. Det var ett riktigt kul kalas att få vara med på! Sååå fina tröjor de gjorde! Blev alldeles inspirerad och var mäkta avundsjuk på tjejorna som fick ha så kul en söndagseftermiddag...




resedag

Idag åker jag då till Rindö och ska hjälpa till att bygga hus- eller egentligen att tapetsera och måla. Samtidigt ska jag försöka få klart mina bloggar och börja skriva på min affärsplan! Det är mycket nu, men ganska kul. Enda kruxet är hur jag ska ta mig hem på söndag... Det suger att vara pank!

Lördag

Idag är en ganska lugn dag måste jag säga. Sitter å väntar på att gubbe ska komma hem igen, han är å lackskyddar en bil. Jag skulle varit med men fick frisedel eftersom det inte fanns så mycket för mig att göra denna gång.

Så jag har gjort mig i ordning för Marias 40-årsfest som vi ska på ikväll, fixat nytt abonnemang för bredbandet och skaffat IP-telefoni. Och så har jag snart läst ut Isfolket. Hela 46:an har jag klarat av idag. Bara en kvar! Men nu orkar jag inte läsa mer, nu får det blir lite mer snickeri på bloggen. Måste räkna ut varför menyrutan hamnar fel...


Äppeltid och snörveltid

Nu var det nog dags att sluta förneka att det är betänkligt snörvligt här. Och sömnigt, har känt mig helt slut senaste veckan (med ett kort piggt mellanspel i början på veckan). Vill helst gå å lägga mig nu också...

Har just kokat äppelmos. Skulle ju ha hit folk ikväll, ämnade bjuda på gotländsk äppelkaka. Då måste man ha hemmagjort äppelmos. Det hade jag aldrig gjort förut. Inte svårt visade det sig. Så nu har jag två liter mos och inget behov av att göra kaka. Får bestämt frysa in det till nästa gång. Och tydligen skulle det bli brunt om man inte hade i askorbinsyra - jag hade i lite citron istället. Tycker det ser riktigt ljust och fint ut!


Bygga bygga liten blogg

Öh ja... avstannade visst lite här. Blev onekligen lite förvånad, satt ju på bloggen i fyra timmar igår. Men det blev visst ingen skrivet... Håller på å gör sidan lite fin! "Designa din blogg"-bloggen funkar riktigt bra! Utom att sidan är så tung att den gör min dator seg som sirap, och jag måste ju ha den igång för att kunna göra mina ändringar. Hållar på å kopplar ett par andra bloggar till denna, ska bli kul att se om jag har tålamod att klara av det! För jag klarar det rent tekniskt, det är som sagt det där med tålamodet...

Fixat!

1.Jag lyckades minsann fixa inbjudningarna utan att det syns! Jag är fanimej bäst på pyssel...

2.Såg en ganska kul film igår - Ghosts of Girlfriends Past. Glömt vad den heter på svenska, men den står i nyhetshyllan just nu, men Jennifer Garner och Matthew Maconaughey (stavas det så?). Han är ett slemmigt fruntimmersraggande kräk, som under en natt möter tre flickvänsspöken och tvingas tänka om (jaaa den är helt enligt klassisk Scroogemodell). Ganska kul faktiskt. Klassisk feel good.

3.Och jag bestämde på vägen hem idag, efter att ha sett på the Secret, att idag händer något trevligt och oväntat. Så, jag har fått ett paket jag väntat på. Och grannen ringde på (har aldrig hänt under mina 4 år här att någon granne ringt på min dörr, utom när han ovanpå fick inbrott och undrade om vi sett nåt) och ville låna en brödkavel. Det fick hon. Sen kom hon tillbaka och ville låna en brödpensel. Det fick hon. Sen kom hon tillbaka med grejorna, och jag fick en påse bullar som tack. Var inte det himla trevligt så säg? Definitivt oväntat.

Ny vecka

Måndag morgon! Innan klockan var 9 hade jag fått mina köksfönster putsade, och gått en promenad. Inte illa för att vara jag inte (som normalt inte rört en fena innan 10). Sitter i datasalen på folkuniversitetet och väntar... väntar på dem som inte känner för att passa tider... vi ska kolla på "the Secret" är det tänkt. Blir nog bra det. Om vi nånsin kommer igång då.

Söndagspyssel

Idag är det söndag, och en riktig sådan - helt enligt mallen. Mörkt, kallt, regnigt och en massa skit att göra innan det blir måndag... Men det var allt lite skoj att få göra inbjudningarna till Tindras (äldsta systerdottern) kalas! Ooooch lagom jag var klar upptäckte jag att jag glömt en ganska viktig sak i texten på korten... Ser du vad det är jag missat?


Stora frossan

Det är kallt! Skitkallt till å med! Fyser runt i raggsockar med en jättekopp hett kanelté. Äppelkaka i ugnen, gubbe i duschen. Har en massa saker att göra inför af på måndag, men tänker inte bry mig idag. Kör på panikgöra i morgon istället. Brrr!

Marknadsdag!

Idag har jag varit på Rättviks marknad med mamma, i sex timmar. Kallt som faen men ljuvligt soligt och vackert ute! Det var riktigt mysigt att skrota runt där, fredag är uppenbarligen den dag man ska satsa på. Gott om folk, javisst, men det fanns rörelseutrymme (till skillnad från helgdagarna då man bara står som packade sillar och glor).

Jag köpte mest oviktiga saker, som en zonterapi-ring som ska avhjälpa mina iskalla vinterfingrar (fast det var egentligen en present från mamma - tack så mycket!), en jättelik chokladboll som ska smaka som 88:an (har inte smakat än) och ett seriealbum med Lenore (fishies go pook-pook).

Nu ska jag avnjuta fredagskvällen med älskling och veckans True Blood - inspelat (ja jag spelar in på gammal hederlig vhs). Var helt färdig i onsdagskväll så det blev läggdags långt innan det började...


Stickat

Nu är de klara! Mina allra första sockor nånsin! Mycket slit med den första (fick repa upp totalt 7 ggr innan mönstret blev rätt). Andra sockan gick av nån underlig anledning som en dans... Och de blev rejält långa, och de åker ner hela tiden. Men i mina stövlar håller de sig på plats! Nu ska jag sticka koftan som hör till...

Mönstret finns alldeles gratis här: http://www.garnstudio.com/lang/se/kategori_oversikt.php
(Sök på dam, sockor, sedan har de mönsternr 116-1)

Mina första egenhändgt stickade sockor!


RSS 2.0