Hammer time

Nu är byggarna tillbaka, och de är tillbaka med besked. Vaknade kl 8 av att de började riva fasad utanför sovrumsfönstret, det var fanimej så sängen vibrerade. Och på det spåret är det - det hamras, sågas och slipas. Folk på både balkongen och utanför vardagsrummet. Inget dagsljus i huset idag :P

Och igår blev jag av med visdomstanden, nu har jag en jättegrop i munnen istället. Om jag ville skulle jag nog på in lillfingret i hålet. Nu verkar just det vara en synnerligen otrevlig övning, så jag undviker gropen istället. Tuggar på ena sidan, och hoppas att inget matigt ska fastna i gropen... Hade gärna haft det lite lugnare i huset idag, man har en viss värk i skallen och kinden.

Love Bath

När syrrans man kom hem från Tokyo hade han köpt en sån här turbangrej till sina småtjejer. Vi andra ville också ha så han lyckades hitta leverantören (på Nya Zeeland) och fick hem flera :) Himla bra grej, trä på på huvudet efter duschen och håret håller sig på plats mycket bättre än under "vanlig" handduksturban. Den heter Love Bath, kostar ca 120 svenska kronor (om man kan hitta den vill säga).



Tisdag

Soligt idag igen! Och inga byggare på ställningarna utanför! Trodde väl aldrig att jag skulle kunna bli så glad av att kunna dra upp persiennerna på morgonen :)

Idag ska jag till tandläkaren. Dra ut en visdomstand. Ser inte ett dugg fram emot det trots att jag inte lider av någon som helst tandläkarskräck. Jag gillar inte räkningen bara. Och så tar det sån evinnerlig tid innan jättekratern efter såna stora tänder läker... Blääää...

För den som undrar hur det gick med rensingen av kryddskåpet igår så kan jag stolt meddela att även där var mer än hälften utgånget - det mesta sedan mer än två år :P Mest var det Fredriks starka kryddor (cayenne, piripiri, chili osv) som blivit gammalt, han får ju aldrig använda dem med en sån mesig fru i huset ;)

Vårröj

Äntligen frisk igen! Typ. Fortfarande lite snuvig och liiite hostig, men bra för det mesta. Tror det sitter så envist pga allt pollen ute, så jag kurerar med kortisonnässprej och antihistaminer.

Vi har bestämt oss för att skita i att hitta ny lägenhet också. Vi kollade runt vad som fanns, men det var riktigt dåligt med fyror - om man inte vill bo i riktigt risiga områden. Dessutom var de ganska dyra, så vi bestämde oss för att lägga de extra hyrespengarna på att fixa till vår nuvarande lägenhet och skaffa en lite större/säkrare bil. Följden blev att jag håller på å rensar hemma medan Fredrik läser begagnatguider och surfar efter bilar. Traditionellt uppdelat minsann ;)

Och det är skrämmande vad mycket skit man har i skåpen! Förutom att skafferiet bestod till mer än 50% av mat som gått ut så var plastburkshyllan full med lock utan tillhörande burkar! Galet det där... nästa på listan för dagen är kryddskåpet - där brukar man kunna hitta en stor samling antika burkar :P Under veckan ska jag dessutom göra storstädning i mina garderober och byråar och göra en rejäl rensning i arbetsrummet. Jag har hela klädkammaren för mig själv och den är överfull - det känns inte ok. Speciellt inte som jag 9 dagar av 10 anser mig ha "inget att ha på mig". Jag har ju uppenbarligen koftor så det räcker i alla fall ;)

Ynk!

Jahopp - då var man sjuk då. Efter natten från helvetet med noll sömn och oräkneliga kräkbesök till badrummet komplett med full panikattack och hysteriska tårar har jag nu återfått förmågan att stå upp. Var helt slut i morse också, kunde inte sova så jag gick upp - bara för att upptäcka att jag inte kunde sluta gråta.

Nu har det tagits ett antal tupplurar och druckits lite yoghurt och tuggats på lite torra brödbitar och känns bra i magen igen. Men resten av kroppen lämnar jag gärna över till nån som inte har nåt emot att ha inte överallt och som gillar att hosta som en tok med täta mellanrum.. *harkelsnörvel*

De goda nyheterna är att Fredrik är nästan helt frisk efter sin vecka på rygg. Han ska jobba i morgon, jag ska ringa runt på lite lägenheter i stan. Om jag kan prata vill säga :P

Det verkar som...

...att jag är koftoman. Det hade jag ingen aning om. Men efter att ha spenderat två hela dagar i Falu Centrum för att shoppa kläder utan att lyckas köpa något annat än två koftor (och en topp, och en sjal från kappahls Vintage stories) så påpekade min kära make att jag nog är lite knäpp.

En snabb inventering av mina koftor visade 3 finstickade omlottkoftor, 2 tjocka långkoftor, 2 tunna vida långkoftor, 2 dyra designkoftor i kort modell, 1 kort vid kofta (ny), och slutligen 5 finstickade höftlånga koftor i olika färger (varav en aprikos är ny). Jag äger 15 koftor! Och det måste erkännas att jag, ändå, i detta ögonblick, sitter och funderar på att köpa en till (vill ha en sån där fin med spetsar på, Kappahls Vintage Stories igen). Men koftor är ju bra! Då kan jag använda alla toppar och linnen året runt!

Jag har hela klädkammaren för mig själv, plus två byråar. Och jag får inte plats. Håhåjaja...

Lögner å undanflykter å jävla bankfolk

Banker är ett djävulens påfund.

Vi har under årets början nu försökt få köpa en bostad, hus eller bostadsrätt. Vi har fått avslag på flera ansökningar, jag har ju ganska kass inkomst som de flesta banker inte ens räknar som inkomst, så jag kan köpa det resonemanget.. Men vi har haft bra kontakt med Länsförsäkringar, de har varit trevliga och villiga att förklara hur de räknat osv.

Första gången gällde vår ansökan ett hus på 725000. De räknade och återkom med beskedet att det blev liiiite snålt, det fattades ca 1000 kr i vår månadsinkomst. Vi skulle höra av oss om vi hittade nåt för ca 500 000.

Andra gången sökte vi för en bostadsrätt, 450 000 + 5400 i hyra. Tänkte att det kanske skulle kännas bättre för banken om det rörde sig om fasta avgifter för drift osv. De räknade och kom fram till att hyran var för hög, det skulle fattas ett par tusen i plånboken. Vi fick också veta att vi hade i detta fall 12200 över efter hyra och drift, och att de vill att man har 14000 över för att bevilja ett lån. Aha, tänkte vi, nu kunde vi ju räkna ut själva om det var värt att ansöka om lånelöfte i framtiden.

Så tredje gången gillt: vi hittade ett litet hus i Sågmyra, för 495000. Vi räknade på det och vi skulle få ca 16000 över. Vi ansökte igen, säkra på att nu skulle vi få det. Damen (kärringen) ringde upp och sa nej. Jag blev helt paff, och bad att få en förklaring. De räknar då på högre ränta så att vi ska klara ränta på 6,5%, och de lade till 1000kr på driften för att ha marginal för underhåll. Då får vi ju bara 14000 över. Jag började bli rejält irriterad och upplyste om att hon ju senast förra veckan sa att det var allt som krävdes. Joo, men det blir ju bara +/-0 så det kan vi inte godkänna. Damen ifråga ska vara j*vligt glad att jag var ute på stan när hon ringde, annars hade ljudnivån höjts och de sansade orden bytts ut mot grova sådana.

Hur FAN kan hon säga att det är ok med 14 och sen säga att det inte räcker? Va? Det är ju småpengar lånet handlar om dessutom och hon hade lagt på kostnader som inte finns! Jag lyckades fråga vad som krävs, måste vi ha borgen eller vad? Och borgen duger ju då inte, vi måste ha en till person som står på lånet. Jaha. Kul. Som om nån skulle ställa upp på det.

Följden är att jag nu har varit arg, ledsen och besviken i snart ett dygn. Taskig sömn och kroniskt ont i magen. Jag vill inte bo i det jävla bajsbojsen! Jag vill slippa grannungar som smetar lera över hela porten, grannar som konstant parkerar utanför porten och tvingar en att kliva under byggställningar och ut i leran, jag är less på att ha en lång jävla uppförsbacke till parkeringen som är rent livsfarlig vid minsta frost. Jag är less på att lyssna på den andra grannens konstant centrifugerande tvättmaskin kl 22 på kvällarna. Jag är urless på att inte kunna sätta upp tavlor och hyllor på väggarna utan att hyresvärden hotar ta betalt för förstörda tapeter (jo - de gör faktiskt det!) och jag hatar att vi inte får plats i vår lägenhet och tvingas betala för att förvara våra saker i extra förråd! Och att förrådet som finns här är för litet och fuktigt så hälften av våra saker är fuktskadade...

Vi vill ha ett hus där vi kan få vara som vi vill, och göra vad vi vill. Och huset i Sågmyra har en källare där jag kan arbeta med min tovning, och gångavstånd till Yllefabriken där jag vill ha en butik (och det finns lediga lokaler till bra priser där). Och det finns garage och hobbyrum så Fredrik kan pilla med bilar och bygga en fotostudio.

Kärringjävel...

Fredsfönster


Hyttan, Avesta, 4:e April 2009

Älska Anne Taintor

Å så har jag handlat lite igen - denna gång lite påskpynt på www.bluebox.se
Förutom ett änglaspel med påskkäringar på (borde verkligen inte heta änglaspel då) och en disktrasa med höna på, så blev det en shoppingkasse från Anne Taintor. ÄLSKAR de grejorna, alla med samma typ av motiv som på kassen men med olika sarkasmer och spydigheter på. Kökshanddukar, grytlappar, sminkspeglar, bagagetags, passfordal, handväskor och en massa annat skoj. Vill ha det mesta jag :) Kassen kostade 79:- (+frakt 49:-). på BlueBox kan man även få sakerna inslagna och levererade på en annan adress än fakturan. Himla bra :)



Påskris



Det må vara lite tidigt, men nu är det klart! Har plockat ris i björkhögen hemma hos mamma, och har nåltovat 10 små ägg att pynta det med. Sen tycker jag att det är supergräsligt att ha en massa fjädrar spretande i riset, så jag har gjort små fjäderhängen istället. Ordning och reda. Typ. Fint va? Gillar mina små påskrisägg :) (Köp ull och styrolitägg på Panduro, finns i massor av storlekar, och nåltova fast ullen i valfria färger och mönster.)

Soliga onsdag

Sol, sol, sol! Ganska så trevligt.. Ju fortare det töar ju bättre :)

Ska på liten utflykt idag: ska åka till Hud o Kroppsboden i Hedemora. Har sökt jobb där, som butiksbiträde/makeupartist/bokare å lite allt i allo. Kan vara spännande tänkte jag, och så blev jag uppringd också. Så idag ska jag bara dit en snabbis och kolla butiken och så skulle vi bara ta ett snabbt snack och känna av varandra lite. Om nån vecka ska det kallas till "riktiga" intervjuer. Så vi får väl se hur det blir. Men idag blir det åka av, har laddat med lite ny musik - Alcazars Disco Defenders ska ut å poppa i bilen. Funderar på att införskaffa den där Motown 5 som det görs reklam för på TV.

Ikväll ska det påskpysslas! Tova, tova litet ägg. Och kanske ett stort ;)

RSS 2.0