Jobba

Imorgon är det så dags att börja jobba. Och jag är förvånansvärt lite nervös, borde ju vara nära döden av nervknutar om jag vore mig själv. Men ganska skönt att slippa. Det enda som oroar mig är att köra, jag med mina jättesmidiga ångestattacker som envisas med att dyka upp på motorväg... håhåjaja...

Idag blir det mer adventspynt och lite julshopping. Kanske en lussebulle eller två. Gillar inte alls sötsaker just nu av nån anledning, blir mest salt när jag blir småsugen på kvällen. Så vi får se om det blir nån lussebulle...


Kreativ helg

Det har varit skapande här hemma denna helg!

Igår var det tovning! Annika å Lela var förbi en sväng och Annika fick prova på planovning och att tova små kulor (sistnämnda var damen inte alls imponerad av...). Jag plantovade mest, fick till ett riktigt härligt färgsprakande litet stycke, kanske kan bli en kuvertväska eller nåt.

Idag har jag ägnat ett antal timmar åt ett porträtt i blyerts, men vem det föreställer och en bild på det får vänta några dagar. Det ska ges bort i present först!

I morgon och på tisdag blir det fler kreativa dagar, ska visst vara det på folkuniversitetet denna vecka. På min "åtgärd" alltså. Ska bli trevligt. Vet bara inte riktigt vad jag ska ta med å pyssla med...

Jobba!

Jag har fått jobb! Har ni hört nåt så lustigt?(!)

Eller ja, tekniskt sett är det inte fast anställning, men sköter jag mig rätt så blir det så. Jag har fått en praktikplats på en ledig tjänst där de ska ha en ny person snarast. Men praktik först är både billigt och bra, och så blir det ju lite "provanställning" av det.

Förutom att jag haft så himla trevligt på mötena med företaget och personalen och tycker att tjänsten känns jättespännande, så kom det som en skänk från ovan! Alla mina dagar är slut 1/4 nästa år...

Så, jag ska vara (med risk för klyscha) en "spindeln-i-nätet-person". De behöver nån som sköter administration, kundkontakt, ekonomi, strukturering osv. Det kommer bli varierat, och möjligt för mig att påverka tjänsten på sikt. Spännande som bara den :) Och företaget är litet, de är i nuläget fyra anställda (inkl ägarna) plus en till praktikant (om jag fattat rätt). Å så jag då :)

Nästa vecka ska det skrivas papper!

Ikväll blir det segerdans, kramkalas och nåt riktigt gott att äta!

Regnet det bara öser ner...

...eller droppar i alla fall. Eller beter sig som en blomdusch. Grått är det, oavsett hur regnet beter sig. Men farbrorn mittemot håller stilen, han mekar med sin cykel även idag. Måste vara en av de mest välskötta cyklarna på planeten.

I helgen pysslades det lite. Jag har gjort lite julgranskulor som jag slängt ut på tradera (dvs Fredrik har lagt ut på Tradera) för att se om de är intressanta. Sydde t.o.m. små påsar att leverera dem i.

Och så har ju Maria äntligen fått sin lilla bebis! Känns som jag var sist att få veta, men jag är för sporadisk med Facebook i vanlig ordning och får skylla mig själv ;) Stort grattis till henne och Klas och lilltjejen!




Sol & snö & Oriflame

Idag var det strålande sol och lite snöfluff på marken när jag gick upp (vid 9-tiden). Jag blev alldeles imponerad, hade glömt att solen existerade.

Sen var jag i Oriflamelokalen i Grycksbo ett par timmar och hjälpte till med arr av mammas visningsprodukter, men framförallt hjälpte jag henne att bli av med saker. Har en viss talang för det... Bl.a. fick jag detta supersöta och alldeles fantastiska mobilsmycke! Jag är superkär i det! Det är ju en cupcake! Kommer i Oriflamekatalog nr 18, finns även som halsband och armband. Gissar att det kommer gå åt fort, så som de kuliga sakerna alltid gör...



Gråväder, del 10

Så var det ny vecka. Några dagar sen sist. Händer inte så mycket just nu måste jag säga. Fortfarande snuvig, fortfarande "kursmogrejen" att gå på och uppgifter till den. Var och vaccinerade mig idag. Får väl se om den biter på mig den där sprutan - det var tydligen tveksamt eftersom jag är förkyld. Om man redan är sjuk så är kroppen tydligen upptagen på annat håll och tar inte itu med vaccinationen. Håhåjaja... Det gick bra i alla fall, inget ont i armen.

Sushin i lördags blev för övrigt riktigt lyckad. Och ja, vi gör som vi vill med den - inte alls korrekt. Japanska sushikockar vänder sig i sina gravar, vi avnjöt en kalasmåltid (och lunch dagen efter).

 

Och i söndags var vi på Dala digitalsalong. Fredrik fick med två bilder i visningen (de väljer ut 60 bilder som visas + 20 som får priser. Totalt ca 250 bilder skickades in). Båda var fina bilder på mig!

 


Lördag

Äntligen en helg som bara är vår! Inget flängande, inga måsten, bara sovmorgnar!

Idag har det blivit lakanstvätt, städ (fick faktiskt lust att städa,) lite mer grejer utlagda på tradera, en rabarberpaj och nu till kvällen ska de göras hemmagjord sushi! Kul kul!

Fredrik har blivit beviljad tjänstledigt också, för att driva företag ett halvår. Återstår bara att se om det fortfarande är aktuellt. Och tvisten med Mr Cap blev en förlikning, så lagom till jul får herrn in den uteblivna semesterersättningen. Inga enorma summor, men ett välkommet tillskott i julklappskassan!

Litet snöfall och koppkakor

Det snöar här idag. Ganska fint att titta på, men inte stannar det kvar. Det är tydligen för varmt ute. Det borde snöa inne istället, för här är det skitkallt och mina fingrar är som stela ispinnar. 

Förra veckan var Tindra här å pysslade med mig. Det var riktigt mysigt, fick en hel massa skoj saker gjorda. Mest Tindra dock, en annan var ju tvungen att pyssla med lite uppgifter till "skolan" och att sköta markservicen för Tindra. Jag tyckte nästan det roligaste var att baka riktiga cupcakes - gräddade i fina gammaldags kaffekoppar som jag fyndat på loppis. Tindra dekorerade med frosting sen. Och ja det går så bra så i ugnen. Fattar inte riktigt varför folk envisas med att tro att kopparna ska spricka? Der är ju porslin! De bränns ju i ca 1000 grader! Muffins på 225 grader är ju ingenting...

Ett tips dock om nån vill testa - kopparna håller värmen mycket längre än vanliga formar. Det gör att muffinsarna fortsätter "tillagas" en stund efter de tagits ut ur ugnen. De blir alltså lite torra. Tag ut dem nån minut tidigare så går det bra!



RSS 2.0