Lägesrapport

Jahapp. Natten till måndag sov jag och Doris tre timmar. I natt däremot, lyckades vi få lilla fröken att somna vid 23 och sedan sova i sin spjälsäng hela natten! Matning vid halv 3, sen spjälsängen igen, sen mat vid 06.45. Då ville hon inte sova alls efteråt, men efter en del övertalning lyckades jag få henne att somna igen - i min famn i vårt säng. Håhåjaja. Men det går framåt. Ibland. Det är lite "två steg fram och ett tillbax". I övrigt är hon fantastiskt skrikig numera. Hon har skrikit i flera dagar, hon är bara tyst när hon sover eller äter, och ibland på skötbordet där det av någon anledning är trevligt att vara.

Och en annan nyhet: igår var första gången vi åt ute, och första gången jag ammade ute. Stort ögonblick på pizzerian nere i centrum. Vi hade varit på möte med vår amningskurs som vi gick i vecka 20 nånting, de skulle ha pressinformation. Pressen dök inte upp, men vi fick en trevlig fikastund med hjälpmamman Anouk som höll i kursen och med vår barnmorska. Doris hon bara sov. Just nu vill hon inte alls sova, hon ligger och vrålar i fredriks famn. Igen. Själv tänkte jag få mig en dusch. Har varit på promenad i ösregnet med lilla fröken, det blev lite svettigt på slutet med alla kilon barnvagn som skulle uppför backar och trappor...



1 månad

Idag är det en månad sedan jag klämde ur mig lilla Doris. Börjar så smått känna igen min kropp, vilket är en hett efterlängtad känsla. Det är fantastiskt obehagligt att känna magen flaxa runt och allt i den liksom sitta på fel plats...

Och Doris och äter som en galning, ska bli spännande att se vad hon väger i morgon. Det börjar kännas tyngre att flytta runt henne mellan amning och rapning... Och så är hon vaken mycket mer på dagarna (och på småtimmarna på natten), och har så smått börjat låta lite med sin egen röst (inte bara skrikrösten alltså) och tycker att skötbordet är superspännande med allt som finns att titta på där. I lördags lyckades vi genomföra ett halvt bad innan fröken upptäckte att hon blev badad och blev jättearg :)



Fyra veckor

Så har det plötsligt gått fyra veckor med vår goa lilla Doris. Det vi har lärt oss om lilla fröken hittills är bland annat att hon verkligen inte gillar att sova ensam (det ska vara på en av oss), att mat inte kan serveras fort nog, och att bad är ett djävulens påfund. Åka barnvagn är ok om man är trött och somnar, annars blir det trist att ligga ensam ganska snart. Och - när man får sova hela natten med pappa så sover man i fyra, fem timmar innan det är dags för mat. Sover man hos mamma så blir man hungrig som en varg efter två, tre timmar.

Idag har hon faktiskt sovit middag i sin egen spjälsäng! Och hon började inte vråla förrän halvvägs igenom badet. Och hon satt i sin babysitter och tyckte det var rätt trevligt medan vi snodde ihop en kycklinggryta. Inte illa tyckte vi. Apropå sova i sin egen säng så är ju de där gungtassarna som sitter på den en suverän uppfinning! Jag satt i fåtöljen bredvid och läste medan hon sov, bara att slänga ut en fot och gunga när hon hotade att vakna.

Nedan: tupplurande gosproppar


Doris och pappa tar en tupplur


RSS 2.0