Tågresa med bilköp

Så har vi då åkt tåg med liten Doris för första gången. I fredags bar det av, i syfte att köpa ny bil som vi råkat hitta i Flemingsberg (Stockholm). Vi tog tåget ner, sen pendel till Flemingsberg. Det gick jättebra med lilla fröken, hon charmade hela kupén på tåget (vi fick plats i sovvagnen) och var på gott humör mest hela tiden.




Det gick även bra att ha henne i sin bilbarnstol när vi gick mellan tåg och pendel, hon sov så sött. Hon vaknade till när vi blev hämtade av bilsäljarna på pendelstationen, och sen tröttnade hon rejält. Fredrik skrev på papper så snabbt att han knappt visste vad han skrev på medan Doris gallskrek i min famn. Personligen tyckte jag väl att det inte var så konstigt, och jag tror nog att säljarna hade förståelse - de hade själva en 2-åring och en nästan färdigbakad i fruns mage. Fredrikstackarna blev dock helstressad. Tur att vi hann kolla bilen och provköra innan papprena skulle skrivas. Vi är supernöjda med bilköpet! På bilden är den lagom skitig efter körningen hem, men så ser den ut i alla fall! VW Passat kombi från 2002. Svart skinn/alcantaraklädsel. Stiligt värre :)


Och igår var det dags för kontroll av Doris på BVC igen. En månad sen sist, och jisses vad hon växer! Hon är snart ikapp sin 4,5 månader äldre kusin! jag kollade längdkurvan igår och konstaterade att hon låg en bra bit över medellängd för sin ålder, det tror fasen att det redan börjar bli småtrångt i barnvagnen... Hon är i alla fall nu 64,5 cm och väger 7,1 kg. Som jämförelse kan nämnas att kusinen är 72 cm och väger drygt 8 kg. Håhåjaja ;)



Stora tjejen...


Doris

Doris:

* betyder "gåva", eller "gåva från havet". Även "dorisk kvinna" (kvinna under doriska tiden i antikens Grekland)
* är slang för "raggarbrud". Manliga motsvarigheten kallas "Sune".
* är Dynamitharrys flickvän i "Jönssonligan"
* är Nemos förvirrade kompis i "Hitta Nemo"
* är namnet på skådespelerskan som spelar Ray's mamma i "alla älskar Raymond"
* en amerikansk sångerska och skådespelerska från 1930-talet kallad "Doris Day"
* fick nobelpriset i litteratur 2007 under namnet Doris Lessing
* gillar att bada:




Dop

Så blev Dorisen till slut döpt! Det har varit mycket med alla förberedelser med att beställa tårtor, fixa inbjudan, baka bullar och hjälpa till med boende. Och hela veckan innan var alla gotlänningarna i Dalarna på semester så det var en hel del aktiviteter då också. Är allt lite seg den här veckan...

Själva dopet blev jättefint! Dorisen var helsnäll och sa just ingenting, och var hur söt som helst i sin "falska" dalaklännning. Bättre bilder hoppas jag kommer framöver. Vi fotade ingenting själva, hade liksom ingen tid till det, så vi hoppas få bilder av de släktingar som fotade. Bilden nedan kommer från min faster Åsa och hennes Lennart.




RSS 2.0