Liten Doris



Här är hon alltså, vår lilla Doris. Hon kom ut kl 07.57, den 25/7 2010, efter att ha varit motsträvig in i det längsta. Hon fick hjälp av sugklockan till slut, men sen låg hon plötsligt där på min mage och blinkade. 3840 gram vägde hon, och var 48 cm lång. Nu väger hon 3460 gram, men det bör vända för nu är amningen i full gång. Och så är hon lite gul, och så är hon alldeles full med hormonprickar. En förnöjsam liten tös, som bara blir arg när magen bråkar eller jag inte får av mig amningsbehån tillräckligt fort. Och hon ser ut precis som sin pappa på hans bebisbilder :)


Showtime(?)

Då var det väl dags då! I morse gick vattnet, med ett litet "poff" när jag låg å halvsov på Fredriks axel. Har inte varit så snabb ur sängen på flera månader.

Sen var vi in till förlossningen på kontroll, värkarna hade kommit igång men var långt emellan, oregelbundna och svaga. Vi fick åka hem om vi ville så vi gjorde det. Eftermiddagen har spenderats halvsittande i soffan framför TV:n. Har lärt mig nåt jag inte alls visste - nämligen att fostervattnet inte slutar bildas. Jag trodde liksom att när vattnet gått så har det gått, men det kommer mera hela tiden. Har fått stifta hastig bekantskap med Tena Lady.

Nu, så här på kvällen, är värkarna fortfarande oregelbundna, men lite kraftigare. Dock inte mer än en rejäl mensvärk med ryggont ännu. Får se när det kommer igång ordentligt, men om inget händer i natt ska vi in på eventuell igångsättning kl 8 i morgon bitti. Så, oavsett hur det går med värkar så lär det bli en liten julibebis! Nu blir det makaroner och falukorv. Jag är vrålhungrig!!


(förresten, jag verkar ha en bra förmåga att få det jag ber om: jag ville passera den 23/7 så det skulle bli ett lejon, jag ville ha en dag med svalt väder, och jag tyckte det skulle vara bra om Fredrik hade semester. Allt är uppfyllt!)

Presenter

Igår fick lilla bebisen sina allra första välkomstpresenter! Lite tidigt kanske, men Annika ville överlämna dem igår så då fick hon det så klart. Hon och Lela var förbi en sväng och fikade lite, goa rulltårtan hade de med sig också.

Annika hade stickat och virkat till vår lilla tjej, superfin filt med broderade hjärtan och ett nästan läskigt sött set med virkad kofta, mössa och tossor! Sååååå fint! Tack igen!


Tisdagsmix

Idag har vi varit på tillväxtultraljud med lilla magen. Den där lilla magen som är enorm numera, växtkurvan stack iväg ganska bra i veckan så vi fick åka in och kolla för säkerhets skull - att bebisen inte ligger där inne och blir enorm. Det var hon inte, hon var en alldeles normal bebis på 3,3 kg. Jag har ju inte så länge kvar så hon kommer med största sannolikhet att vara alldeles lagom stor när hon kommer ut också. Är faktiskt i vecka 38 nu! Och så fick vi bekräftat att det är en hon, så nu har de sett det på 2 ultraljud så det måste väl räknas som hyfsat säkert..? Lilla hons bebisfilt är färdigvirkad också! Supersöt i rosa toner enligt den blivande faderns önskemål:



 





Och så var vi på stan efteråt och käkade lunch med mamma, och hamnade sedan som av en händelse inne på Deichmann sko igen... Hamnar visst alltid där nu för tiden... Idag var det rea, lite deprimerande när man är så svullen om fötterna att mina normala 39:or är rent skrattretande. Behöver nog närmare 42 just nu. Men sånt hindrar inte mig - skorna jag spanat på i flera månader var ju plötsligt nedsatta till 69:- så jag köpte dem oprovade. Mamma provade åt mig, brukar funka hyfsat. Så nu längtar jag efter att kunna använda dem!



 

Och så slutligen ett lite udda lästips...
Jag älskar ju Jane Austen om nån har missat det. Har läst alla och har sett i stort sett alla filmade versioner som finns. Stolthet och fördom är den givna favoriten (så klart). Fredrik hittade en version av den åt mig i pockethyllan på Akademibokhandeln: "Stolthet och fördom och zombier" av Jane Austen och Seth Grahame-Smith. Enligt bokens framsida "En utsökt mix av klassisk chick lit och zombieskräck".

Detta är utan tvekan en av de mest underliga och underhållande böcker jag läst på länge! Gillar t.ex. när Lizzy tokspöar mr Darcy när han friar till henne första gången (dänger honom i spiselkransen), eller när Lizzy dödar tre av Lady de Bourghs ninjor varav hon stryper den ena med hans egen tjocktarm. Eller när Charlotte Lucas hukar i ett hörn hemma hos Lady de Bourgh för att skita. När man kan boken i stort sett utantill blir det onekligen ganska kul i alla fall!




Slaget är över!

Japp, kampen mot försäkringskassan är över! Och jag vann! Eller vann och vann, jag får de pengar jag har rätt till, och det är ju inte riktigt självklart när man har med dem att göra. Jag blev så lättad när jag fick brevet (på mindre än halva handläggningstiden minsann) att jag började gråta. Fortfarande hormonstinn minsann.

Ganska "stinn" över huvud taget. Helt enorm faktiskt. Ska på ultraljud nästa vecka och kolla hur stor bebisen är egentligen. MVC tyckte att det nog är bäst att kolla, även om de egentligen inte tror att det är en abnormt stor bebis jag har där inne. En liten del av mig hoppas att hon redan är stor, då kanske man kan få bli igångsatt och slippa all denna extra vikt i värmen... Och så fick jag veta varför jag inte behöver äta järn, jag frågade eftersom det verkar vara så ovanligt att man slipper. Det är tydligen som så att de numera mäter hur stort lager av järn man har i kroppen. Om den siffran ligger under 60, vilket den vanligen gör, så rekommenderas man att äta järn. Min siffra ligger på 136. Jag har alltså en enastående förmåga att lagra järn. Kan undra om jag är lite mer magnetisk då..?

Fredrik tog fina bilder på magen i helgen! Bjuder på en som han redigerat klart.



Söndag i Gagnef

Igår tillbringade vi hela eftermiddagen i Gagnef med svärfar Anders. Ingen sol, men varmt så in i bängen (måste sluta svära, testar lite nya "kraftuttryck"). Gud vad jag längtar tills jag får lov att gå ner i vikt... till dess är fläktar helbra. Speciellt i kombination med en riktigt lång förlängningssladd.


Shopping

Idag har jag köpt världshistoriens fulaste BH. Det kändes ju så där... Det är en amningsBH, det verkade vettigt att skaffa sig i alla fall en (1) innan man beger sig till BB. Inte helt lätt att hitta rätt storlek. Så, BH:n i fråga är inte bara ful, den är dessutom alldeles för stor i kupan. Fladdrar lite liksom. Har lovat mig själv att få köpa en snyggare så fort jag vet hur stor jag egentligen behöver. Efter förlossningen. För det finns fina såna.

Nilla och Zeus är i Dalarna också, de var med på lilla shoppingrundan idag. Himla trevligt, fick bl.a. sushi. Nilla hade längtat och Zeus fick prova sin första. Alla nöjda och glada! tilläggas bör kanske att det var mamma som hjälpte till med BH-inköpet.

RSS 2.0