Produktiv helg

Ja jisses... två dagar med möbelflyttande, röjande, maskering, målning, slipning och sanslöst ömma fötter. Men fint blir det! Ett lager kvar att måla på fondväggen bara. Men det blir i morgon, nu är det slut på orken här hemma. Bilder kommer också framöver, ska göra ett nytt försök att få till ett bildspel minsann. Nu blir det äääääntligen söndagkväll och ligga i soffan och glo på film. "Snatch" blir det. Och Leilas Bountymuffins!

Stickning och amning

Nu har vi gått klart amningskursen, sista gången i går. Det var en riktigt bra kurs att gå, det känns lite lugnare nu när vi vet lite mer om saker och ting. De blivande papporna fick sig mer än en tankeställare - de trodde ju liksom att det bara var att hänga dit bebisen så åt den och så var alla glada och nöjda. Ganska sött, men inte helt korrekt för de allra flesta av oss... Sen visade det sig också att Anouk, som höll i kursen, finns med på amningshjälpens hemsida (www.amningshjalpen.se) och är hjälpmamma där. Man kan alltså ringa henne (eller två andra) och få stöd via telefon eller ett gratis hembesök.  Och hon berättade att de fått sitt sökta bidrag för att fortsätta hålla kursen, så den som är intresserad kan höra av sig till Sensus (www.sensus.se) i Falun för att få mer information.

Och idag blev jag äntligen klar med nästa stickprojekt! En kofta med luva, som ska föreställa vara i stl 62, men som är alldeles för stor för en sån liten bebis. Blir kanske lagom till jul när vår bebis närmar sig 6 månader. Men då blir det ju perfekt med en varm och go kofta med hjärtknappar!



Söndagspyssel

Denna sköna söndag med vackert väder sitter jag på Well Kepts kontor och slösurfar. Fredrik gör vår lilla bil vårfin, och jag hade verkligen ingen lust att sitta hemma och glo hela dagen. Ska ta och lyfta ut en stol i solen och sätta mig å läsa en stund. Men först ska jag ha tag på Babyproffsen tänkte jag - min barnmorska har sagt att de kan säkerhetstesta begagnade bilbarnstolar åt en. Måste kolla om det stämmer, jag litar inte helt på att det vi lånat skötts helrätt i alla lägen. Men det gick att få det rent och fint!

I mitt letande efter bruksanvisning till stolen i fråga hittade jag en bra länk för föräldrar - www.loppi.se - en auktionssajt som bara är till för sånt som barnfamiljer behöver. Ska kika mer där nästa gång vi behöver nåt. Idag har vi "fixat" fixat en babysitter, dvs syrran har fixat. Hon ramlade in på en kompis vårstäd i förrådet och högg stolen till oss. Himla bra jobbat tycker vi! Det enda "stora" som saknas nu (som jag kan komma på) är ett bra skötbord. Får se om vi hittar nåt begagnat, annars blir det väl ett sånt där "sniglar" från IKEA för 299:-. Jag är ju envis och vill INTE ha ett på badkaret (jag skiter i hur praktiskt alla säger att det är, vi har bara en dusch och den är i badkaret så jag vill inte ha det fullt med grejor!) och vi vill inte ha ett vägghängt (eftersom hyresvärden tvingar en att betala för alla hål om man flyttar). Vi har ju ett stort badrum så ett fristående bord får faktiskt plats. Speciellt bra är det att man oftast får ett eller flera hyllplan att stapla blöjor på...

Och nu fick jag tag på Babyproffsen, de besiktar och testar babyskydd för 250:-, tar ett par dagar. Himla bra :)

Craft of the Day

Jag är med i Martha Stewarts pysselklubb. Detta innebär att jag varje dag får "dagens pyssel" i min mailbox. De flesta raderas, vissa arkiveras för framtida bruk. Idag är första gången jag faktiskt gjort slag i saken och pysslat på en gång (nästan då, den kom igår). En liten kanin i återvunnen filt - jag maskintovade en ulltröja jag hittade på Myrorna i höstas. Tröjan har liksom legat till sig i väntat på rätt projekt, och blev till slut vår bebis första (hemmagjorda) leksak! Det blommiga tyget i öronen köpte jag i Addis Abeba 1993 och sydde en sommarklänning av, bandet runt halsen har varit en sån där upphängsögla i axeln på en top, garnerna till ögon och nos hittade jag i farmors ask med broderitrådsstumpar. Den som spar hon har... Känner mig alldeles förträffligt miljövänlig idag! Och ganska nöjd med att ha gjort en så himla söt kanin :)

Mönster och beskrivning finns här: http://www.marthastewart.com/how-to/stuffed-bunny?xsc=eml_crd_2010_04_12#slide_0






Nu så...

Nu har det blivit dags att komma ikapp! Blev lite si och så med bloggen ett tag. Först påskresa, sedan besök här hemma.

Först och främst var vi ju på Gotland över påsk! Riktigt mysigt att vara där, och kul att kunna bo hemma hos syrran! Men det blir nog inte boende där igen, i alla fall inte så länge mina allergier håller på på det här viset. Sista dygnet var jag helt sänkt av kissekatten.. Men vi hade trevligt ändå: besökte hela klanen Mårtensson i Roma och beundrade det blivande nya köket (50 kvadrat!), åt påsklunch hos familjen Stockhaus, fikade i Gnisvärd och beundrade lammungar i Tofta, och hann med en liten tur ut på hällarna där Fredrik fotade vattenfall och jag gottade mig i solen en stund. Och så spelade vi ju guitar hero förstås ;)





Väl hemma igen fick vi besök av Lena och liten nyfödd. Himla mysigt att äntligen få träffa det senaste underverket! Madam Lena drev runt mig på tusen ärenden på stan (kändes det som i min enorma och lata kropp) och sen fick jag äran att hålla mig vaken på kvällarna. Det var onekligen en utmaning för en som inte varit uppe senare än ca 22 de senaste månaderna... Och så började jag med ny medicin förra veckan (kortisoninhalator för astman) och mådde ganska pyton mot slutet på veckan. Och unga fröken fick prova både vår barnvagn (enorm!) och min fotbadsbalja (ganska lagom). Och så får den som vill äntligen se en bild på hur den lilla mormorsfilten jag virkade blev. Glömde ju fota den innan jag gav bort den till bebisen.




Och sist men inte minst, så har det ju äntligen blivit vår även i Falun! Igår var det sommarvärme i solen, så vi packade lilla fikaväskan och drog iväg på årets första picknick. Roxnäs Udde blev det, där mådde vi gott en stund. Jag höll så klart på att dö av värmeslag så jag satt mest i skuggan. Sen mådde vi gott hela eftermiddagen på balkongen här hemma, där jag kunde konstatera att både trallen på golvet och bordet hade överlevt den metertjocka snön som låg där i flera veckor. Sen påbörjade jag operation sluta med nässpray. Har sovit sittande med helt igenkorkad näsa. Gick hyfsat bra tills jag så klart blev kissnödig vid halv fem och sen inte kunde somna om på en dryg timme. Lite seg idag, men jag har inte tagit nässpray!

 


PS3

Jaaaaa vissa av oss har å aldrig spelat så mycket tv-spel. I stort sett inte alls. Vi har ju liksom aldrig haft nåt (utom ett sega med (alex kidd in wonderworld). Nu vill jag ha ett ps3. Och guitar hero :) Bild kommer när vi kommit hem.

Och så vill jag ha Monicas nya kök. 50 kvm känns ju alldeles lagom!


RSS 2.0