Sommarvärme

Huuuu vad det är varmt! Det är dåligt med det där "njuta av solen" som det pratas om. En annan går inte ut om det inte är absolut nödvändigt. Jag ligger i soffan och flämtar framför bordsfläkten.

Och det har hänt ganska mycket på sista tiden, har bara inte ork att sitta vid datorn. Det är smällvarmt i arbetsrummet, trots takfläkten. Det blir blixtvisiter för att kolla mailen i stort sett. Det ska bli så skönt när det här bebis behagar komma ut så jag kan få tillbaka en någorlunda normal kroppstemperatur och kan få gå ner i vikt igen! Gnäll, gnäll, gnäll... i morse var både jag å Fredrik skitsura på varandra i vårt varma sovrum. Jag fick inte sova och han snarkade så jag sparkade på honom hela tiden. Då blev han sur också. Håhåjaja...

Var på förlossningen i torsdags natt, fick en sån fruktansvärd hjärtklappning som inte ville gå över att vi fick ringa 112 till slut. Asläbbigt! Vi blev skickade till förlossningen där de kollade att allt var ok med både mig och bebisen, vilket det så klart var. Lustig grej med graviditet - vilken krämpa man än hittar på så är den "normal". Jag ser suddigt jätteofta - jo det är normalt. Jag får hjärtklappning - japp, normalt med den ökade blodvolymen. Suuuck... men de var supergulliga på förlossningen. Känns bra att ha varit där på lite "studiebesök". Nu vet vi ju vart vi ska när det blir dags! Fick lite skrämslag av besöket dock - det är ju snart dags! Så nu är BB-väskan packad, födelseplanen skriven och journalen bor permanent i handväskan.  Och idag fick jag äntligen iväg alla papper de krävde på försäkringskassan - portot kostade 36:-. Där har man ett bra mått på hur många papper de fick att rota igenom.... men precis VARENDA dag sedan 21/10 2001 finns dokumenterad där.

Det är tyvärr lite dåligt med bilder i bloggen nu för tiden. Jag undviker kameran lite, vill inte riktigt dokumentera alla stadier av enorm övervikt jag vistas i. Och inte orkar jag med att lägga in bilderna i datorn heller :P

Föräldrapengen, rond 3

Kampen går vidare. Tänk att försäkringskassan aldrig kan göra rätt på en gång!

Jag ringde flera gånger, pratade med flera olika personer, och de gav samma besked om vad jag skulle skicka in. Till slut gjorde jag ju det då. Idag har jag fått brev (tre veckor senare). Jag såg direkt att det var för tunt för att vara ett beslut. Så jag tog ett djupt andetag, klädde på mig, fixade frukost och sen öppnade jag. Och mycket riktigt - de vill ha mer info. De papper jag skickade in var inte i närheten av tillräckliga. Jag skickade intyg på mitt senaste fasta jobb som jag lämnade i oktober 2001. Och intyg på att jag varit arbetslös sedan janari 2007. Allt enligt uppgift från fsk. Nu vill de ha "styrkta uppgifter" på vad jag gjort mellan dessa datum.

Har just pratat med min a-kassa igen, och de ska ha massor med beröm för de är suveräna! De ställer upp med varenda papper de har för att hjälpa mig i kampen mot fsk. AEA är bästa a-kassan i världen om ni frågar mig, har ALDRIG krånglat för mig. Så från dem kommer kopior på mitt övergångsbevis med inskrivningsdatumet från oktober 2001 (då var jag med i hotell- och restaurang, det sjukaste och otrevligaste facket på jorden som inte hjälper till med NÅNTING ALLS NÅNSIN!), en förteckning över alla mina stämpeldagar, och kopior på alla mina registreringsintyg som anger högskolornas terminstider och mina inskrivningar där. Tidigare har de också skickat vidimerade kopior på alla mina arbetsgivarintyg.
På måndag ska jag till min handläggare Hans-Erik på arbetsförmedlingen så ska vi gemensamt leta reda på alla tänkbara intyg på inskrivningsperioder i hans dator. Han är också en av de sällsynta guldklimparna i den arbetslösa världen!

Försäkringskassan ska pappersbombas! Håll en tumme för att alla papper hinner komma, för nu har fsk plötsligt satt en deadline på när allt ska in...

Men i eftermiddag kommer äntligen vår spjälsäng hit! Så nu tänker jag inte tänka på försäkringskassan igen förrän efter helgen, ska roa mig med bebisbestyr och lite prinsessbröllop och åt pappa som kommer upp ikväll.

Uschias

Ischias uschias! Fi faen va ont det kan hitta på å göra i kroppen. I söndags smällde det till rejält i ryggslutet, ända nere i rumpan, och sen har det gjort ont där. Hela tiden? Nej, bara om jag rör mig. Om jag sitter eller ligger helt still så gör det inte ont. För det mesta.

Pratade med barnmorskan igår som höll med i våra misstankar om att det nog är ischias. "Ring fysiocenter och boka tid med en sjukgymnast". Jomenvisst, kan jag bara vänta tills de får en tid ledig om ett halvår så går det bra. Fredrik lyckades få tag i den dam på primärvården rehab, som via telefon gav mig ett par stretchövningar, och tipset att få muskeln att slappna av. Och funkar inte det så skulle jag ringa igen och då kunde jag kanske få testa tens (elektrisk bedövning som kan ges vid förlossning annars).

Det har sedan dess visat sig att rumpstretchning är skitsvårt om man har en jättemage... Jag får satsa på avslappning och hoppas att det släpper tror jag... 

Skitväder

Vi är förföljda av skitväder! Så vi drar till IKEA, ska köpa bebispryttlar (sängkläder, skötbädd osv) och en pall till mig att sitta på i badkaret. Når inte att raka benen längre... Provade att sitta i badkaret, och det höll på att bli ett riktigt långbad för jag kom nästan inte upp igen.

Annars är nektariner galet gott just nu! Och jordgubbar! Och melon! Och igår kväll satt vi å glodde på en ganska kass miniserie - "the Last Templar". Då visade det sig att det var mycket roligare att ställa ett glas vatten på magen och se på när det dansade samba.

Belastad

Jag har bara en sak att säga om peroral glukosbelastning - det är vidrigt! Fy faen alltså... (för dem som inte var med förra gången så är det ett diabetestest, på fastande mage får man äran att dricka två glas sockerlösning till frukost och sedan njuta av eftersmaken i två timmar i väntan på ett stick i fingret). Mår fortfarande illa, magen är helpaj... Tur att jag kan åka hem efter såna här övningar och inte är måste åka till nåt jobb. Det är bestämt inte bara dåligt att vara arbetslös. Sen får vi se vad det blev för resultat, jag deltar i en studie så jag får bara veta om jag har graviditetsdiabetes och i så fall via min barnmorska.

Men i mitt illamående idag så lyckades jag få klart det sista plagget jag ville ha klart innan bebisens ankomst! Egentligen kunde jag tänka mig åtskilliga fler att göra, men jag kommer varken att orka eller hinna allt så jag satte en gräns efter denna. Sen har jag bara en sak till som jag vill göra, och det är en filt. Noras färgglada mormorsfilt blev så fin, vill ha en sån till vår bebis också.

I alla fall - dagens alster är en liten omlottkofta i storlek 1-3 månader. Mönstret är från Drops (nr 3-18) och finns antingen i välsorterade garnaffärer eller gratis här: http://www.garnstudio.com/lang/se/drops_oppskrift_oversikt.php?drops=b18 Jag köpte faktiskt rätt sorts garn till för en gångs skull, Drops Fabel i färgen "avokado".




2 år

Då har det varit nationaldag igen, och därmed en bröllopsdag till! Nu har vi varit gifta i 2 år, och tillsammans i 4. Himla trevligt tycker vi. Vi fuskade lite och firade redan i lördags, då var det fint väder och så är vi generellt piggare på lördagar än söndagar. Så vi slappade hela dagen - var på stan en sväng och kikade på FaluKalaset, köpte lite alkoholfri bubbla på systemet och sov middag på soffan. Sen lagade vi fettucine primavera, (hur gott som helst!) och följde upp med 80-talsklassikern varma päron med after eight. Rena kalaset! Och Fredrik fick en fjärrutlösare till kameran i present, och jag fick en berlock i form av en sandal från Thomas Szabo.




Själva bröllopsdagen tillbringades till största delen inne på Well Kept, där Fredrik spenderade närmare 5 timmar med att försöka få bromsarna på moppen att funka. Det lyckades till slut. Nu fattas bara en lampa till baklyset och en vajer till hastighetsmätaren. Och en trafikförsäkring. Sen ska herrn åka moppe till jobbet!

Flickigt

Äntligen blev den klar! Vet inte hur länge jag hållit på med denna lilla klänning, känns som det tog en halv evighet att få den klar. Men det blev den, och rackarns så söt också. Mönster i Nina Sagulins bok "Sticka till babyn" igen. Men de rosa kanterna lade jag till själv, tyckte kanterna var fula efter alla minskningar och lite kontrast är ju alltid trevligt! Nu måste det ju bli en tjej så jag får användning för den. Å andra sidan blev den ganska stor (skulle vara 62 och jag har gjort alldeles rätt och stickfastheten stämmer) så jag får väl ge den till fröken Nora om det skulle visa sig komma ut en pojke här.

Apropå komma ut så fick jag visst en ny kusin igår (?), en liten Elin. Kul att höra! Det behövs nog en tjej till där på gården :P

I övrigt är jag idag ungefär lika pigg som en klubbad säl. Känns som jag glider runt i nån sorts halvkoma, vilket gissningsvis inte blir bättre av den tryckande värmen (andra dagen nu). Vore fint med ett rejält ösregn... Inte minst för att slå ner allt pollen! Mest gräs just nu, men de klipper ju gräsmattorna konstant här hemma och sprider pollen för glatta livet. Jäkla typer att hålla snyggt...



Mors dag

Det har varit helg igen! Under denna har vi haft besök av svärmor Gittan som bodde här fredag till söndag. Trevligt att ses tyckte vi, det var länge sen sist. Och i söndags var det ju mors dag, och Fredrik hade införskaffat en fylla-i-bok till henne. "Farmors och farfars bok", som det är tänkt att de ska fylla i till sitt barnbarn. Den handlar om deras uppväxt och liv.

Min lilla mamma fick en trädgårdsväska med matchande solhatt som vi gått ihop alla döttrar om att köpa. Vi handlade på Garden girl - superfina trädgårdskläder, men inte särskilt billigt.

Till och med jag fick en mors dag-present! Skulle väl egentligen ha varit en bröllopsdagspresent, men Fredrik kunde inte hålla sig en hel vecka till så jag fick den på mors dag. Det var en jättefin bola (pingelklocka som man har på magen så bebisen hör den och sen känner igen ljudet när den är född). Vet inte om det funkar egentligen, men tanken är fin och det är ju ett vackert smycke. Just detta är handgjort på Bali.




RSS 2.0