MVC igen

Idag var det så dags igen för kontroll hos mödravården. Allt var i sin ordning som vanligt, alltid trevligt att höra. Utöver det vanliga så fick jag idag prova ut ett stödbälte för mina höfter (har ont i korsryggen) och så fick  jag veta varför jag mår illa efter varje måltid och gärna är på väg att tuppa av varje gång jag ska sminka mig. Det finns tydligen en grej som heter "vagusnerven" som aktiveras när matsmältningen sätter igång (lite oklart exakt hur det hänger ihop, men ungefär så). Tydligen kan vissa gravida bli väldigt känsliga för denna nerv, vilket innebär att man i princip måste lägga sig en stund efter maten för att slippa må illa eller svimma. Gissa vem som mer eller mindre ramlat ihop på soffan efter varje måltid de senaste veckorna? Och sminka mig, ja det gör jag ju efter frukost. Känns som jag är ganska bra på att få de där konstiga symptomen, framförallt alla som har med någon form av illamående att göra. På varenda liten grej som man har minsta risk att må ill av så gör jag det - kortison, magnesium, penicillin, vagusnerv... Håhåjaja. Skönt att veta att det bara är att lägga sig en stund så går det över i alla fall!

Jo, och så vägde jag mig igen. Har undvikit det sen inskrivningen i januari, men nu tyckte vi att det var dags (barnmorskan och jag då). 115 kg. Det var ungefär som jag trodde, och barnmorskan brydde sig inte nämnvärt så det måtte väl va ok då...?


Magrapport

Tänkte att det kanske var dags för en lite rapport om växtligheten i magen. Har nu gått 28 veckor och är på väg in i vecka 29. I magen är det ett j*kla liv, det sparkas mest hela tiden och helst på blåsan. Jag är konstant kissnödig. I övrigt kan jag rapportera om att jag är för tung för sängen, så det har experimenterats med liggunderlag under bäddmadrassen. Nu har jag ett (1) sånt i sängen. Funkar hyfsat, men jag har ont i ryggslutet ganska ofta. Enligt böckerna är bebisen ca 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Och det märks att det börjar bli trångt där inne... Känner mig lite som en valross, mest när jag försöker ta mig ur soffan (pust å stånk å behov av handtag). Folk jag möter på stan osv verkar alla vara rörande överens om att det är dags för födsel inom en vecka att döma av magens storlek, och talar man då om att det är ca 2½ månad kvar så får de lite panik i blicken och sen talar det om att det måste vara tvillingar. Då känner jag mig mycket mindre som en valross...




Onsdag

Idag är det seeeegt. Ingen jätteskillnad där skulle nog vissa hävda (läs: Fredrik) men jag tycker det är osedvanligt segt. Kanske har att göra med att min mage inte kan bestämma vad den är ute efter idag. Den vill inte ha mat, inte mackor och inte vara utan. Pendlar mellan illamående och normalläge hela tiden. Liiiiite tröttsamt och ganska irriterande.

Det är i alla fall lite helg på g! Imorgon är Fredrik ledig, men inte på fredag inte. Så långhelg kunde jag glömma. Och jo - pappa: jag finns ju på en bild till vänster. Och så är det ju min mage och mina händer ;)

Har inte så mycket att rapportera, bjuder på en bild på Bountymuffins, allt enligt husguden Leila Lindholm. Tänk riktigt maffiga chokladmuffins med kokos, kokosmjölk och smält 70% choklad i smeten, med en halv bounty nedtryckt i, och en chokladglaze gjord på smält 70% choklad, grädde och honung. Gott så in i bängen och precis så mastigt mättande som de låter...
(recept:http://www.recept.nu/1.307883/leila_lindholm/agg_mejeri/bounty_cupcakes )


Nytt utseende

Inte riktigt klart än, men jag byter till nya "looken" ändå. Tycker den är mycket roligare, även om den gamla också var fin.

Äntligen klart!

Nu är sovrummet klart! Eller ganska så. Vi har flyttat in i alla fall. Jag ska sy gardiner, och det ska upp lite pynt på väggarna, och sängborden som hör till sängen ska införskaffas nästa gång vi ska åt IKEA-hållet. Och till vänster om fönstret ska spjälsängen stå (när vi hämtat och målat den). Men än så länge är vi helnöjda med färgerna i rummet, och med nya takfläkten som ger en sån här gravidosaurus möjlighet att sova utan att dö av värmeslag.




I övrigt händer det inte så mycket just nu. Var ett tag sen jag skrev, och det mest intressanta som hänt förutom projektet med sovrummen är nog min jakt på bevis att jag arbetat en gång i tiden. Det pågår en debatt mellan mig och Hotell- och restaurangfacket som sitter å tjuvhåller på mitt arbetsgivarintyg och inte alls vill samarbeta. I veckan lär det visa sig vem som vann den senaste ronden...

Och just det - idag var vi iväg med en hel radda saker som ska få bo i förrådet ett par år framöver. Då hittade vi en säng i vårt förråd. Det var ju vattenläcka där i vintras när rören frös, och ägarna där tömde, torkade upp och återställde. På köpet åkte det visst in en säng i vårt förråd... Och i mammas förråd hittade jag en alldeles funktionsduglig tvättmaskin. Så nu har vi en tvättmaskin och därmed ett skötbord! Ha!

 


RSS 2.0