Hela långa sommaren...

Sommaren är slut! Borta liksom. Fattar inte vad som hände... Jag vet dock att den inte tillbringats framför datorn, blev visst lite si å så med bloggandet.

Så sommaren i kortform:

juni var vi hemikring. Midsommar i Gagnef och i Tällberg med familjerna. Fick veta att syrran är gravid igen, tredje på gång.

Juli var det mera flängande. Jag började månaden med att jobba på Rindö i 2½ vecka. Jag gjorde om deras entréhall (lärde mig tapetsera mönsterpassning), målade fasad, målade om ytterdörren, målade innertaket i solrummet. Dessutom inträffade syrrans gravidillamående då så jag lagade all mat, skötte disk, dammsugning, tvättvikning osv. Full rulle hela tiden. Sov som en död uppe i lillstugan på nätterna. Sista dagarna var Fredrik nere och hjälpte till också, sen for vi till Sigtuna och semestrade i ösregnet några dagar. Vi besökte Gripsholms slott och Slottscaféet, fikade på Röda Cafét i Vårby (bästa citronmarängpajen nånsin!), promenerade i Sigtuna och fikade på Lilla Galleriet (underbar konst till salu på väggarna).

Sista veckan i juli var vi hemma, och tänkte oss att vara hemma eller kanske ta en tur med nån kryssning till Prag eller Warszava eller så. Men så blev det inte, det blev en hastig avresa till Gotland första veckan i augusti. Farfar blev akut sjuk och lades in på sjukhus så hela släkten for till ön. Mitt under medeltidsveckan också, massor med folk överallt och knökfullt på båtarna. Farfar visade sig vara sjukare än han talat om för familjen. Han hade långt framskriden lungcancer med metastaser i hela kroppen. Ena lungan var vid det laget kollapsad, och den andra vätskefylld. Det blev en tung vecka, som vi försökte fylla med en del roligt också för att lätta på sinnet lite. Så det blev lite sol och bad, tornerspel och medeltidsmarknad, studsmatta med alla barnen och kräftplockning med kräftskiva följande kväll.

Helgen efter vi kom hem var det bröllop - Fredriks kusin Elin gifte sig med sin Magnus i Folkärna kyrka. Det var ett väldigt fint och trevligt bröllop.

Och helgen efter det hjälpte jag mamma med loppis i hennes Oriflamelokal i Insjön. Fick med en faslig massa saker hem... Har fortfarande inte lyckats packa upp och placera allt. Samma helg (söndag 23/8) gick farfar bort. Han somnade in lugnt och stilla hemma hos sig. Han fick vara hemma på slutet, så som han ville.

Sen blev det september då. Med mycket stress för min del, mycket för att jag inte hade en aning om hur vi skulle få råd att åka till Gotland igen till begravningen. Så jag fick stresseksem. Igen. Asirriterande. Hade lyckats komma igång med simning, men har inte fått det gjort igen. Inte bra med eksemet (som ännu är kvar). Men resan lyckades vi lösa med ett gäng rekondjobb. Himla bra det där...

Så förra veckan var det då begravning. Men helgen innan, dvs fredag 18/9, var jag å Lena på "Buddy Holly" på Göta Lejon. Sååååå härlig föreställning! Och inte så mycket musikal som konsert med skön musik. Se den om ni får tillfälle!
Lördagen efter mådde jag apa av all stress, men det var bara å bita ihop - jag å Lena behövde begravningskläder. Det tog oss drygt fem timmar i Täby Centrum innan vi hittat nåt båda två. Superkonservativt svart skulle det vara. Lenas i gravidform, och mitt skulle helst passa både begravning och sedan vardag. Vi var så trötta att vi var gråtfärdiga när vi äntligen kom därifrån..
Söndagen var det födelsedagskalas hos pappa. Salladsbuffé och mandelmarängtårta (som jag å Fredrik bakade kvällen innan) blev det. Träffade faster Åsa också, och hennes nya kärlek Lennart. Han verkade trevlig, och han får egentligen vara hur han vill bara Åsa trivs med honom. Hon verkade väldigt glad.

Söndagen var det avfärd mot ön. Kom fram sent och stupade i säng. Måndag bakade jag äppelpajer hela dagen, tre olika sorter till begravningsfikat. De andra reste partytält och dukade. Det blev riktigt fint och mysigt ute i tältet. På kvällen fick jag äntligen prova på ett pass vattengympa. Har velat testa i flera år men inte kommit iväg, så Monica fixade med mig på ett av hennes pass. Det var riktigt skoj! Och skönt, alltid skönt att bada... Lite avis på deras fina badhall med 30 graders saltvatten...

Begravningen var väldigt fin, i kapellet på Visby Södra. Öppen kista före, för dem som ville ta ett sista farväl. Sedan ceremonin, och sedan bar sönerna och deras svärsöner kistan till gravplatsen och sänkte ner den. Det var nytt med jordbegravning för mig, men det kändes fint.

Sen var det hemma igen då. Vi var helt slut både jag och Fredrik, stupade i säng på onsdagskvällen efter 12 timmars hemresa. Fredrik var uppe och jobbade nästa dag, en annan var bara slut. Stickade klart mina sockar och segade i soffan.

Så det var sommaren det. Och lite höst. Måste skaffa ett armstöd av nåt slag till datorn, har seriösa märken på underarmarna efter denna harang...




RSS 2.0