Resor, mat och sömn

Nu har Doris varit på sin första resa med övernattning! Resan gick till pappa och Annika i Sigtuna, och det var en total framgång. Hon åkte så snällt i bilen, sov lite och var vaken ganska mycket - och på gott humör hela tiden. Sen sov hon som aldrig förr de två nätterna vi var där, hela 6 timmar i sträck. Nästan så vi kände oss utvilade och redo att gå upp när hon ville ha nattmat vid halv fem. (Sovandet har gått över nu, inatt har jag sovit ungefär 3 timmar, uppdelat på hur många kvartar som helst...) Och så var det en himla trevlig resa, Fredriks förkylning till trots. Vi hann hälsa på på Söder, hann shoppa lite presenter, och träffade hela gänget med syskon och Vinbergare på pappas kalas i söndags. Det var jättekul att Nilla och Zeus var uppe så Doris äntligen fick träffa sin moster och hennes fästman! Riktigt mysigt :)





Igår var vi för övrigt äntligen till Doktorn och fick profylac på recept! Nu slipper Dorisen bullrig mage och får mat som är fri från komjölksprotein. Och jag har slutat amma helt nu, sen i måndags. Läcker hejvilt fortfarande, och pumpar lite på kvällen för att slippa spänningarna men annars verkar det gå bra. Och Doris får det jag pumpar, vi är förkylda här hemma så hon får lite extra antikroppar från mig till nattningen. Och av nån anledning sover Doris rent katastrofalt dåligt. Jag fattar inte varför! Vaknar varannan timme och stökar som f*n och somnar INTE om (som det står i böckerna att de ska göra, det ska föreställa vara "ytlig sömn" det där varannan timme varefter de går in i djupsömn). Själv är jag så trött att jag inte kan sova alls. Är däremot en hejare på att gråta av utmattning. Det börjar kännas att jag inte sovit en hel natt sen i november förra året... Fredrik har fixat runt på jobbet för resten av veckan så han kan jobba hemifrån med kundkontakter så jag ska få sova lite. Hoppas jag lyckas sova då!

8 veckor

Idag är liten Doris 8 veckor! Det firade hon med att sova länge i vår säng, gå och rösta, prata lite med barnvagnsmobilen och med en lång tupplur på pappas bröst. Hon verkar ha en ganska bra dag. Tycker jag.

I veckan har Lena och Nicke varit uppe, och lilla Nora med dem. De stora tjejorna var kvar hemma med farmor och farfar, de måste ju gå i skolan. Moster Lena har lärt Doris att sova med snuttefilt (och hennes mamma hur en sån ska användas) och så har det promenerats (i regnet) och shoppats och druckits galna mängder kaffe. Nora har smakat på, skrikit åt och brottats med alla Doris leksaker. Det var riktigt mysigt att ha dem i stan ett tag!



Doris mamma har varit på efterkontroll i veckan, hon fick högsta betyg i läkning och ett nytt recept på p-piller med sig hem. Skönt att veta att allt är som det ska i kroppen också. Det har gjort ont att promenera mellan varven, det är tydligen fogarna i bäckenet som inte gått ihop ordentligt än. Bara att ta på sig stödbältet - en lösning som aldrig ens föresvävat mig. Kände mig lite lätt korkad... Igår fick jag dock ett par riktiga promenadskor i GoreTex från Timbaland. För en gångs skull fastnade jag för ett billigt par och inte de dyraste! Grå och lila är de, superfina. 

Jag har gått ner i amning denna vecka också. Jag har mått asdåligt psykiskt, och haft mycket ont av att Doris alltid ska stöka och stimma (dvs bita, slita och dra) när hon äter. Bristen på nattsömn har nästan knäckt mig emellanåt. Nu matar vi med flaska på nätterna, vilket går fortare och Doris somnar om bättre och därmed också jag. Denna vecka har jag varit mycket gladare och trevligare och klarat mig utmärkt utan middagslur. Vi håller också på och testar om fröken ska ha Profylac (utan mjölkprotein) eller vanlig mjölkbaserad ersättning. Hennes mage verkade gilla profylac förra veckan, nu testar vi vanlig Nan. Hoppas vi kan få profylac på recept om det behövs, annars går det inte. Burkarna kostar 295:- utan recept, 12:- med recept. En viss skillnad där...

Ikväll blir det lie valvaka, och lite äppelpaj. Har gjort Leilas "American apple pie". Asgod och inte så lite lyxig... Recept finns här: http://www.recept.nu/1.121363/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/american_apple_pie



 



Veckan

Det är klurigt att hinna med bloggen nuförtiden. Eller datorn alls, det blir korta ryck när Dorisen sover och jag känner mig tillräckligt pigg för att inte sova själv. Med tanke på unga frökens nattvanor blir det alltså inte många minuter vid datorn... Det där med att göra om min header och göra klart resten som jag hade planerat med bloggen får vänta.

Den här veckan har vi varit på 6-veckorskontrollen med Doris. Det gick bara bra, hon växer på både längden och bredden (56 cm och 4720g) och har lärt sig följa med blicken och att le. Hon gillade dock inte alls läkaren... Doris sov när vi kom in, vaknade sen av att hon hamnade på läkarbordet, alla kläder försvann och att läkarens ISKALLA händer klämde på hela hennes kropp. Borde vara straffbart att ha så kalla händer som läkare... det var så både jag och Fredrik hoppade till när vi skakade hand med henne. Nedan roar sig fröken med sin mobil. Det har visat sig vara snudd på omöjligt att få en bra bild på ett leende, så håll till godo med en lagom suddig en.





Jag har också kommit igång lite med barnvagnspromenader tillsammans med Lina från föräldragruppen och hennes pyttelilla Dante. Riktigt trevligt med sällskap, speciellt med tanke på att man i just detta sällskap får lov att diskutera amning, bajsblöjor och nattrutiner hur mycket man vill. Jag glömmer dock gärna att jag inte rört mig sen i höstas, så igår fick jag ställa in promenaden för både knän och höfter höll på att värka sönder. Väger alldeles för mycket fortfarande...

Och i torsdags fick jag lov att gå på hantverkskväll, som dragit igång igen nu. Det blev ett par timmar med sjukt god mascarponecheesecake och början på ett par tofflor till Doris iskalla fötter. Jag verkar ha glömt hur lång tid det tar att virka saker, jag tog optimistiskt med mig material till två par tofflor och hann bara med en enda sula... Men å andra sidan kunde jag inte stanna så länge heller, måste ju hem till lillfröken och amma. Men torsdagar ska bli min kväll i veckan att göra nåt ensam. Fredrik har inte valt dag än, men han ska ha en han också.

Sist men inte minst måste jag bara beklaga mig över min frisör. Skulle få klippa mig tänkte jag, så jag gick till deras hemsida för att boka tid. Men det blev det inget av med, för de har höjt priset med 120 kr sedan jag var där i våras - och ursäkta, men 670 spänn är lite väl mycket för att klippa topparna! Så nu måste jag hitta en ny frisör igen, det tog drygt tre år av ilska och förnedrande klippningar innan jag hittade denna så jag vill inte alls. Och jag vill inte ha några rekommendationer för jag kommer inte att följa dem ändå - såvida inte den som rekommenderar också har fint, frissigt, superlockigt hår och vill ha lockarna kvar efter klippningen. Funderar på att gå en sista gång till min frisör och be om en superenkel jämnlång klippning som vilken idiotfrisör som helst (borde) klara av att underhålla... 

RSS 2.0