Vår dotter matvraket

Det har visat sig att vår Doris är glad i mat... hon hade bara tålamod med smakportioner en knapp vecka, sen hade jag gjort mat i iskuber. Först fick hon en till lunch, men hon verkade klart intresserad av mer så hon fick två som liksom bara försvann. Och sen köpte jag små matburkar att frysa in i, ungefär stora som två iskuber. I ett par dagar var det väl lagom med en, sen gjorde hon klart att det skulle vara mer. Dagen efter drog hon i sig två såna burkar. Och snabbt ska det gå! Jäklar så hon vrålar om det inte konstant är mat på väg in i munnen, och jag har inte hittat nånting hon vägrar äta än. Ska bli intressant framöver när det blir mat med mer bitar och lite kött/fisk/fågel. Nu är det ju släta grönsaks- och fruktpuréer.

Ikväll gjorde jag potatis-, blomkål- och majspuré med smör och spiskummin. Hon kände lukten av maten och började gasta som en galning. Vi trodde att hon bara var trött, hon hade just druckit en flaska ersättning. Men hon skulle minsann ha mat - hon åt raskt upp två burkar nykokt puré. Tjosanhejsan vad det går! Men det var kul att se att hon reagerar så tydligt på doften av mat! Och att hon gillar mammas matlagning minsann. Man blir ju lite stolt. Och behöver det nämnas att hon börjar bli lite..eh... fyllig..?









Kommentarer
Postat av: Pappa/Svärfar

Skäm bort henne måttligt...!? Elände när du börjar jobba o inte har tid med blendern hela tiden...

Kram på er!

Pappa

2011-01-12 @ 20:21:04
Postat av: Sara

Det går nog bra ;) Man får laga storkok på helgen! Om inte annat är planen att hon ska äta samma som vi efterhand som hon klarar mer bitar, då blir det ju inte så mycket extra jobb ;) kram!

2011-01-12 @ 20:35:39
Postat av: Fasteranna

En riktig Sjöberg..

Mkt mat o snabbt ska det gå =)

2011-01-19 @ 20:32:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0