Gott! Gottgottigottgott!

Tamarimandlar! Jäklars vad gott det är! Och nyttigt i lagom dos - det är ju trots allt mycket fett även om det är ett bra fett. Det är väl lite åt det dyra hållet, men det blir lite billigare om man gör dem själv:

1 påse mandlar, lägg i en skål, häll över tamarisoja så det täcker. Låt dra i minst 2 timmar (jag brukar glömma bort dem så det blir bortåt 4 timmar).

Häll av sojan (i en burk så den kan återanvändas), lägg mandlarna i en ugnsform eller på plåt. Rosta i mitten av ugnen, 200 grader, 10 min. Håll koll - de bränns på blixtsnabbt!

Låt svalna helt och förvara sedan i lufttät burk.

https://cdn3.cdnme.se/1000116/6-3/pic_51521b249606ee352472ccb8.jpg" class="image">


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0